Moskvas toimuvat Eurovisioni finaalkontserdi otseülekannet kommenteerivad Olav Osolin (paremal) ja Marko Reikop.Foto: Marianne Loorents
Üritused
15. mai 2009, 09:53

Eurovisioni lõppkontserti kommenteerivad Osolin ja Reikop (13)

Eurovisioni lauluvõistluse finaalkontserdi otseülekannet ETV-s kommenteerib sel aastal koos Marko Reikopiga reklaamimees Olav Osolin.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juhi Mart Normeti sõnul sobib Osolin sellesse rolli väga hästi. "Sel aastal soovime finaali kommentaari poolfinaalide omast eristada, seda just dialoogi ning dünaamika poolest. Olav Osolin on tuntud melomaan ja vaimukas kommentaator, seega oli tema kasuks otsustada lihtne," ütles Normet.

Olav Osolin tunnistas, et Normeti ettepanek tuli talle ootamatult.

"Ausalt öeldes pole ma miski Eurovisiooni-fänn, kuigi, endalegi üllatusena, on meedia minult aeg-ajalt eurotralli kohta kommentaare pärinud," rääkis Osolin. "Siiski tuli ettepanek Marko Reikopi kõrval finaali kommenteerida minu jaoks ootamatult, kuid eks masu ajal tuleb iga pakkumine kohe vastu võtta. Küllap ma pean Anu Välba käest uurima, kuidas Marko kõrval tuleb saadet teha. Arvatavasti püüan käituda nagu keskmine eestimaalane - hoian Eestile pöialt ja annan Venemaale 12 punkti. Loodan, et ma ei pea olema see tegelane, kes hääletuse ajal ETV nimel riikidevahelisi kokkuleppeid sõlmib."

Marko Reikop ütles, et uutmoodi lähenemine on tema jaoks oodatud.

"Kommenteerin sel aastal Eurovisiooni juba 12. korda, nii et mul on väga hea meel, et sel korral ma ei pea istuma üksi, kõrvaklapid peas oma väikeses boksis, vaid saan suhelda ja teha saadet teisiti. Meil on Olav Osoliniga plaanis rääkida taustajuttu sõbralikus humoorikas võtmes. Oleme ka varem sellelaadset koostööd teinud, Olav on olnud hindajate hulgas Eurovisiooni laule eeltutvustavates saadetes ja osalenud Eesti eelvoorude žüriides. Mulle seekordne lahendus meeldib ja paistab, et kaaskommentaatorile samuti," rääkis Reikop.

Eurovisiooni 54. lauluvõistluse finaali Marko Reikopi ja Olav Osolini kommentaaridega näeb ETV-s sel laupäeval, 16. mail algusega kell 22. Konkursi EESTI LAUL võitja, Urban Symphony, astub finaalis üles 15-ndana.

Ülekandeid näeb ka interneti vahendusel, aadressil www.etv.ee/otse.