Inimesed
23. aprill 2009, 00:00

Mia Farrow alustab näljastreiki

Näitlejanna Mia Farrow alustab järgmisel nädalal nälja-streiki, demonstreerimaks solidaarsust sõjast räsitud Darfuri elanikega.

ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF hea tahte saadikuna tegutsev 64aastane filmikuulsus ütles, et alustab esmaspäeval paastu, sest Sudaani valitsus on otsustanud välismaised humanitaarabiagentuurid Darfurist välja saata. Pressiesindaja sõnul kavatseb Farrow paastuda seni, kuni võimalik, vahendab BBC. Arstid ütlevad, et näitlejanna õblukest kogu silmas pidades võib ta ainult vee peal vastu pidada kõige rohkem kolm nädalat.

Märtsis, kui Rahvusvaheline Kriminaalkohus andis välja Sudaani presidendi Omar al-Bashiri arreteerimiskäsu, saatis too Sudaanist minema 13 humanitaarabirühmitust. ÜRO teatel on 2003. aastal vallandunud konflikti ajal surnud vähemalt 300 000 inimest ning 2,7 miljonit on kodudest välja aetud. Farrow tahab enda sõnul väljendada oma raevu maailma vastu, mis miskipärast suudab pealt vaadata, kuidas süütud mehed, naised ja lapsed tarbetult nälga, janusse ja haigustesse surevad.