NÄITEMÄNG?:Ehkki Paul Newman ja Joanne Woodward elasid õnnelikult koos 50 aastat, polevat see näitlejanna Shawn Levy sõnul takistanud Newmanil teiste naistega suhelda. Foto: All Over Press
Inimesed
22. aprill 2009, 00:00

Filmistaar Paul Newman oli alkohoolik ja seelikukütt? (2)

Värske biograafia väitel oli Paul Newmani õnnelik abielu vaid fassaad, mille varjus Oscari võitja end pidevalt silmini täis kaanis ja koguni teiste naistega nahistas.

Näitlejanna Shawn Levy kujutab järgmisel kuul Ameerikas ilmuvas uudisteoses "Paul Newman: A Life" kadunud filmilegendi alkohoolikuna, vahendab New York Post. Raamatu teatel käis mullu sügisel 83 aasta vanuses vähki surnud näitleja oma hiilgeaegadel ringi, pudeliavaja ketiga kaela ümber, ning kummutas päevas kõrist alla rohkem kui kastitäie õlut.

Newman olevat õlut kaaninud iga kell – võtteplatsil, kontoris, pidudel, intervjuude ajal, televiisorit vaadates, teleintervjuudeks valmistudes ja pärast õhtusööki lõõgastudes. Kesvamärjale olevat järgnenud midagi kangemat, tavaliselt šoti viski. Ühe kolleegi meenutuste kohaselt rüüpas Newman viskit isegi saunas. Näitleja naeris, et joob koguni voodis. Ta praalis, et valmistus alkohoolikust detektiivi rolliks filmis "Harper" väga kergelt. "Tõmbasin lihtsalt nina täis."

Newmani ja tema teist abikaasat Joanne Woodwardi tunti Hollywoodi vankumatuima paarina. Armumine Woodwardi oli purustanud Newmani esimese abielu, millest oli sündinud kolm last. Poeg Scott ei saanudki vanemate lahutusest üle, hakkas jooma ja uimasteid pruukima ning suri 28aastaselt diazepami-nimelise rahusti üledoosi. Poja surm rusus Newmani ja innustas teda heategevusega tegelema.

Eksarmuke jättis maha

Tema ja Joanne elasid õnnelikult koos 50 aastat. Ent Levy väidab, et naisel tuli oma mehe kõrvalhüpete koha pealt silm kinni pigistada. Näiteks filmi "Butch Cassidy ja Sundace Kid" võtetel olevat Newmanil tekkinud armulugu ajakirjanikuga, kes linateosest artiklit kirjutas. Salasuhe kestis poolteist aastat. Raamatu autor on kätte saanud ka kõnealuse ajakirjaniku enda, kes väidab, et armuafääri lõpetas tema ise. "Mõtlesin, et väärin midagi paremat," meenutab eksarmuke. "Ütlesin Paulile: "Sa oled alati purjus ja ei saa isegi voodis hakkama." Tegin sellele lõpu."

Newman jälestas oma seksisümbolistaatust ning eelistas Hollywoodi pidudele autosporti ja kodus viibimist. Ent naised olid tema helesiniste silmade järele lausa hullud. Näitlejat ajas marru, kui uudishimutsejad palusid tema silmi näha. "Tunnen end nagu lihakäntsakas," kurjustas Paul. "See on sama, nagu ütleksid mõnele naisele: "Tee pluus eest lahti, ma tahan su tisse näha."