Phil Spector (keskel) mõisteti eile Los Angelese kohtus süüdi 40aastase näitlejanna mõrvamises. Foto: Reuters
Saund
14. aprill 2009, 11:25

Muusikalegend mõisteti süüdi näitlejanna mõrvas (1)

Omaaegne legendaarne muusikaprodutsent Phil Spector on mõistetud süüdi näitlejanna Lana Clarksoni mõrvas.

Nn helimüüri salvestamistehnikaga kuulsaks saanud Spectoril, 68, seisab ees vabaduskaotus, mis BBC teatel võib ulatuda 15 aastast eluaegseni.

Ebastabiilse ja kiusliku iseloomu ning relvalembuse poolest tuntud Spector ei tunnistanud end 40aastase Clarksoni ("Fast Times at Ridgemont High") tapmises süüdi. Naist tulistati Spectori Los Angelese kodus suhu. Tema kaitsja väitel oli tegu enesetapuga. Advokaat kavatseb kohtu otsuse edasi kaevata.

Spector seisis kohtu ees juba teist korda. 2007. aastal ei jõudnud vandekohus üksmeelse otsuseni.

Nüüd mõisteti megaprodutsent süüdi teise astme mõrvas, mis jääb raskuselt esimese astme mõrva (vajab asitõendeid ettekavatsetusest) ja tapmise vahele.

Spector on töötanud muusikamaailma tuntuimate nimedega, nagu näiteks biitlite ning Ike ja Tina Turneriga. Tema produtseeritud hittide seas on The Righteous Brothersi "You've Lost That Loving Feeling" ja Ronettesi "Be My Baby". 

Ent geniaalsel produtsendil oli ka pimedam pool. Salvestusstuudios võis ta käituda türannina. Teda tunti ka relvaarmastuse ja ekstsentrilise loomuse poolest.

Viis kuud kestnud kordusprotsessil tunnistasid viis Spectori naistuttavat, et produtsent oli neid relvaga ähvardanud. Kõige varasemad intsidendid ulatusid 1970ndatesse aastatesse.