JUMEKAS: Uudisteankur Margus Saar ütleb, et temale pole päevituse pärast keegi märkust teinud. Foto: etv
Eesti uudised
7. aprill 2009, 00:00

Miks Margus Saar võib jumekana uudiseid lugeda, aga Ilma-Peep sai sule sappa? (50)

"Ma kasutasin tugevaid päevituskreeme," reedab Margus Saar muiates nipi, kuidas lõunamaal mitte nii mustaks kõrbeda nagu Peep Taimla. Jumekana puhkusereisilt naasnud uudisteajakirjanikku Ilma-Peebu saatus ei ähvarda.

Pärast pikka puhkust ilmus "Aktuaalse kaamera" uudisteankur Margus Saar ekraanile pruunika jumega. Ehkki Peep Taimla oli temast tumedam, äratas tavapärasest värvikam Saar siiski televaatajate tähelepanu.

Üks tohib, teine ei tohi?

"Kas ETVs kehtivad topeltstandardid, et üks tohib ja teine ei tohi?" uuris üks toimetusega ühendust võtnud televaataja, kellele Saare päevitus nädalavahetusel uudiseid vaadates silma torkas.

"Ei, mul ei ole küll mitte mingit probleemi olnud ja keegi pole mulle ka sellekohast märkust teinud," ütleb Margus Saar ja rõhutab, et ega ta eriti seda asja kommenteerida tahagi. Lisades, et tema päevitus on küll väga tagasihoidlik.

Taimla, kes hakkas pärast lepingu lõpetamist ETVs ilma teadustama Kanal 2 "Reporteris", ütles Õhtulehele: "Üks tuttav rääkis, et Margus Saar oli väga päevitunud olnud, et kas tema ei karda töökaotust."

"Ma lugesin jah, et Peep Taimla tutvusringkond pidavat minu pärast muret tundma," muigab Saar. "Kuid ma ise olin selle Taimla loo ajal üldse Eestist ära ja ega midagi rohkemat selle kohta ei tea ka."

Millisel liivarannal telemees kauni jume sai, jätab ta saladuseks. "Aga ma kasutasin tugevaid päevituskreeme," reedab Saar lõbusalt nipi, kuidas kuuma päikese käes mitte nii süsimustaks nagu Ilma-Peep kõrbeda.

Saarele pole midagi ette heita

ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg raiub kui rauda, et Saar polegi üleüldse päevitunud. "Soovitan inimestel televiisorit vaadata ja veenduda selles, et Margus Saar ei ole päevitunud!"

Ta ise ju möönis äsja, et on...

"No ei ole, vaadake "Aktuaalse kaamera" uudiseid ja näete ise. Sugugi ei ole päevitanud!" vaidleb Tomberg edasi.

Aga ta on ju näost pruun?

"Ei ole!" vastab Tomberg, soovimata laskumast arutellu, kust läheb rahvustelevisioonis piir, kui päevitunud inimest on sobilik ekraanile lasta.

"Pealegi – Taimlat ei vabastanud me ju ametist päevituse pärast. Temaga me lõpetasime lepingu seetõttu, et ta ei soovinud rääkida koostööst tulevikus. Saarele ei ole meil mitte midagi ette heita," rõhutab Tomberg. "Iga kord, kui keegi helistab ja kurdab, siis mina küll ei lähe kohe oma töötajatega rääkima, et midagi on valesti. Saarega ei ole mitte mingit probleemi."