UUS KESKERAKONDLANE: «Appi, mul tuleb nutt peale! Huvitav, mida talle nüüd lubati. Palun, olge selgrooga ja ärge laske sellel manipuleerival erakonnal ennast ära rääkida!» kriiskasid netikommentaatorid eile, kui kuulsid, et Mikk Saar astus Keskerakonda. Foto: Meelis Tomson
Inimesed
3. aprill 2009, 00:00

Fännid ja tuttavad: Mikk Saar, mida sa tegid? (165)

"Keskerakonna fänn ma tõesti ei ole. Seetõttu ei saa ma kuidagi pooldada, et Mikk kui väga mõistlik inimene sinna astus," tunnistab Mikk Saare hea tuttav Lauri Liiv, kui kuuleb, et Mikk on nüüdsest Keskerakonna liige.

"Mina isiklikult Keskerakonda muidugi ei astuks. Olenemata sellest, et Mikk on hea sõber ja väga meeldiv inimene. Ma jätaksin muusika ja poliitika omavahel lahku. Ma ei astuks ühtegi erakonda," sõnab Lauri Liiv. "Mulle ei meeldi üldse, kui muusikud poliitikasse lähevad, sest enamik kultuurivaldkonna inimesi on näidanud oma absoluutset võimetust poliitikas midagi ära teha."

Tavaliselt naeruväärne lõpptulemus

"Pakutakse muid hüvesid, mis neid sinna meelitab. Aga kokkuvõttes kujuneb sellest suhteliselt naeruväärne lõpptulemus. Kui need hüved muu eneseväärikuse üles kaaluvad, siis palun väga – see on igaühe vaba tahe ja isiklik asi. Mina olen selles mõttes küll resoluutne," tunnistab Lauri. "Ma ei soovi Mikule midagi halba, aga jah... Vot selles suhtes ma teda küll ei poolda."

Miku teine tuttav Reno Hekkonens tema Keskerakonda astumise kohta oma arvamust avaldama ei tüki. "Ma leian, et see on tema enda vaba valik, kuhu ta astub ja mida ta teeb. Mina ei laida seda, aga... Ma ei ole Miku tegude arvustaja. Minu arust on ta väga kihvt! Ei ole minu asi öelda talle, mida ta peaks tegema," jääb Reno üdini korrektseks.

Eile, kui Miku parteisseastumine avalikkuse ette jõudis, Reno temaga ühenduses ei olnud. "Kohtusime üldse paar nädalat tagasi. Juttu ei ole tal sellest minuga küll olnud."

"Pidasin enne temast väga lugu."

Kõige suurem möll käis eile aga kõikvõimalikes netikommentaariumides. "Apppiii, mul tuleb nutt peale!" – "Einoh, päris lolliks läinud." – "Seda soppa ei pese ühegi rahaga elu lõpuni maha." – "Mikk, mine nurka ja häbene!" – "Huvitav, mida talle nüüd lubati." – "Pettunud Mikus... Pidasin enne tast väga lugu. Nüüd on igasugune sümpaatia täielikult kadunud. Väga kahju!" – "Tekkis hirm, et mõni lemmiklaulja astub äkki veel sama sammu. Palun, olge selgrooga ja ärge laske sellel manipuleerival erakonnal ennast ära rääkida!" Need on vaid mõned näited sadadest netikommentaaridest Õhtulehe veebilehel.

Mikku ennast tabada ei õnnestunud. Väidetavalt olevat tal telefon eile päev otsa punane olnud – sõna tahtsid võtta küll tuttavad, küll fännid.

"Mulle on südamelähedane Keskerakonna poliitika kultuuri- ja noortelembus," seletab Saar Keskerakonna pressiteates. "Tallinna kultuuripealinna tiitel on tunnusteks kogu Eestile, kuid märgatava panuse selle tiitli pälvimiseks andis ka Keskerakonna juhitav Tallinna linnavalitsus. Hiljuti tunnustas UNICEF Eesti pealinna tegevust laste- ja noortesõbraliku linnana. Tallinn on mitmele noorteprojektile oma õla alla pannud."