Päikesepõletuse tõttu eetrikeelu saanud ETV ilmateadustaja Peep Taimla väidab, et tema näojume on taastunud.Foto: Kalev Lilleorg/Naisteleht
Inimesed
18. märts 2009, 14:19

Peep Taimla: "Mu näojume on nagu tavalisel eestimaalasel." (73)

Kümmekond päeva tagasi eetrikeelu saanud ETV legendaarne ilmateadustaja Peep Taimla kinnitas, et tema päikesepõletus on kadunud ning näojume nagu talvisel eestimaalasel muiste. Seda, kuidas Taimlaga töösuhted edaspidi kujunevad, ei ole aga Eesti Rahvusringhäälingus veel otsustatud.

Pärast eetrikeelu saamist stressi tõttu arstiabi vajanud Taimla enam tervise üle ei kurda.

„Enesetunne on super!" sõnas Taimla reipalt telefonisse. „Mõtlesin just suusad alla panna. Märtsikuus on nii ilusad talveilmad."

Kas ka nägu on paranenud?

„Absoluutselt! Põletust enam ei ole," vastas Taimla tõusva hääletooniga. „Näojume on nagu tavalisel eestimaalasel."

Taimla on uurinud oma loo kohta kirjutatud netikommentaare, mis rahvusringhäälingu uudistejuhi Urmet Koogi sõnul ekraanikeelule põhjust andsid. Kommentaarid valmistasid talle heas mõttes üllatuse, sest ta leidis nendest palju toetavat. „Olen liigutatud, et Eestimaal on nii palju neid, kes minust lugu peavad."

Kurjade ja õelate kohta arvas rahvasuus Ilma-Peebuks ristitud Taimla, et nii kehv mees ta ka ei ole, et tal vaenlasi ei oleks. Kuid ta pole mitte kuidagi tahtnud end eksponeerida või kedagi oma välimusega šokeerida.

Taimla protestis Koogi väite peale, nagu oleks tema esimesena meediaga ühendust võtnud. „Mina pole meediat ässitanud! Pärast ekraanilt ärajäämist võttis meedia ise minuga ühendust. Samuti helistasin ma eemalejäämise pärast kolleegidele."

Eesti Rahvusringhäälingu meediasuhete juhi Anneli Tõevere-Kauri sõnul ei ole edaspidised töösuhted Peep Taimlaga veel otsustatud. "Me ei ole veel kokku leppinud," ütles Tõevere-Kaur.

Ta arvas, et selgus saabub nädala lõpul.