Foto: Arno Saar
Inimesed
18. märts 2009, 00:00

Terminaator läks lõhki! (63)

"Tahaks minna tagasi sellesse aega, kui meil klahvpille ei olnudki. Uue plaadi materjal tuleb vähe teistsugune," selgitab Terminaatori liider ja ainus algkoosseisu liige Jaagup Kreem, miks bändist lahkuva kitarristi Elmar Liitmaa asemele võetakse raske roki taustaga Taavi Langi ja klahvpillid jäetakse üldse välja.

Eile teatas Kroonika Terminaatoris toimuvast pereheitmisest: bändist lahkuvad kitarrist Elmar Liitmaa ja klahvpillimängija Harmo Kallaste. Kui Liitmaale on asendusmees juba olemas, siis bändi liidri ja ainukese algkoosseisust jäänud liikme Jaagup Kreemi sõnul Kallastet enam ei asendatagi, sest Termikas kavatseb naasta oma juurte juurde.

Stiil läheb rajumaks?

"Klahvipillimängijat me praegu ei otsi, sest uus Termika plaat tuleb selline natukene back to the roots (tagasi juurte juurde – R. T.) värk. Tahaks minna tagasi sellesse aega, kui meil klahvpille ei olnudki. Uue plaadi materjal tuleb vähe teistsugune. Võib-olla natukene raskem," ütleb Kreem.

Taavi Langi valimine Liitmaa mantlipärijaks tundub stiili rajumaks muutumisel ülimalt loogiline, kuna noor mees on end arvestatava raske roki kitarristina igati tõestanud pundis Brides In Bloom. Hiljem on Langi mänginud Gerli Padari ansamblis ja Vanilla Ninja ning Maarja-Liis Ilusa taustabändides.

Liitmaa on lahkunud ennegi

Jaagup ütles eile hommikul Uuno raadio intervjuus, et temal ja Elmaril läksid muusikalised vaated vahepeal ikka täitsa lahku. "Kui tõele näkku vaadata, siis eks ta üks paras võimuvõitlus oli," meenutas ta koosoldud aega. Sama kinnitas ta ka Õhtulehele: "Mulle isiklikult on alati igasugune selline asi emotsionaalselt väga raske. Seekordne liikmete lahkumine siiski nii raske ei olnud. Vaata, kui nii kaua koos mängida, siis paratamatult inimesed väsivad üksteisest mingil ajal. Võib-olla tuli tüüpidel väsimus peale. Jumal tänatud, et me läksime lahku sõpradena," kinnitab ta veel kord, et mingit tüli Harmo ja Elmariga bändis jätkavatel liikmetel ei ole.

On ehk lootust, et Elmar Liitmaa ja Harmo Kallaste kunagi veel Terminaatoriga liituvad? "Mina olen oma elutee jooksul niipalju õppinud, et ära iial ütle iial. Elmar ja Harmo on bändist ennegi ära läinud. Pakun, et see oli aastal 1996. Nad olid ära lausa kolm aastat või isegi neli. Aga mina loodan küll, et kunagi saame jälle koos teha," sõnab Kreem.