Foto: Priit Simson/Postimees
Tele
17. märts 2009, 18:25

Kalev Spordist võib varsti saada TV4 (25)

Telekanal Kalev Sport võib kultuuriministeeriumi heakskiitmisel vahetada nime - nii peaks uueks kanali nimeks saama TV4. Hoolimata nime muutumisest sisulisi suuremaid ümberkorraldusi oodata ei ole.

"Endine emaettevõte Kalev Meedia muutis oma nime Via Conceptiks ning selle emaettevõte Kalev muutus Lutermaks. Nimi Kalev läks tagasi kommivabrikule. Seega pole Kalevil enam ka meediaga midagi tegemist ning nimi Kalev ise pole enam vaba. Järelikult on nimevahetus objektiivne vajadus. TV4 on on kahe töötava erakanali järel esimene vaba number - nimi on emotsioonivaba," rääkis Kalev Spordi ostnud Toomas Lepp.

Kalev Spordi senine programm jääb sisuliselt samaks, kuna kanali juriidiline nimi on Eesti Spordikanal ning see iseloomustab Lepa sõnul põhisuunitlust väga täpselt - sport Eestis, maailmas, meis ja meie spordis. "Loomulikult ei jätku kogu primetime'i ajaks otselülitusi küllaldaselt, isegi kui oleksime valmis kogu maailma sporti näitama. Seetõttu püüame pakkuda televaatajatele edasi sõltumatuid uudiseid ning otsesaateid nii spordi kuid ka muudel inimesi huvitavatel teemadel. Spordikanalina oleme kommertskanal."

Siiski püüab uue nimega Kalev Sport taastada näiteks jutušõu "Mehed ei nuta" ning tuua selle kõrvale ka populaarse saate "60 minutit", samuti jätkub inglise jalgpall ja "Top Gear". "Lühidalt öeldes keskendub TV4 programm spordile, aga ei unusta ka uudiste ja current affairs'i sõpru. Tulevikus plaanime mälumänge ja muud sportlikku meelelahutust," teatas Lepp.

Lepp rõhutab, et telekanal on uues nimevahetustuules valmis vastu võtma ka uusi ideid ja ettepanekuid.