Üritused
11. märts 2009, 18:39
Video!

Gruusia saatis Moskva Eurovisioni pikalt (46)

Grusiinid teatasid, et ei kavatse muuta Eurovisionil riiki esindama pidanud laulu teksti ning loobuvad hoopis konkursil osalemast.

Grusiinid teatasid, et ei kavatse muuta Eurovisionil riiki esindama pidanud laulu teksti ning loobuvad hoopis konkursil osalemast.

Gruusia ei nõustu oma konkursilaulule esitatud etteheidetega, "kuna selles pole mingit poliitilist allteksti", seisab Gruusia rahvustelevisiooni Euroopa Ringhäälingute Liidule saadetud pressiteates, vahendab esctoday.com.

Grusiinid jäävad endale kindlaks – Stefanie & 3G eurolaul ei pila endist Venemaa presidenti ja praegust peaministrit Vladimir Putinit. "Toonitame veel kord, et laul "We Don't Wanna Put In" ei sisalda mingit poliitilist avaldust," seisab teatises.

AFP teatel plaanis Gruusia augustis puhkenud sõja tõttu alguses üldse Eurovisionil mitte osaleda, ent lõpuks kasutati seda poliitilise avalduse tegemiseks. Samas pole laulu autorid ja esitajad seost Putiniga püüdnud üldse varjatagi.

EBU pakkus Gruusiale võimalust sõnu ümber kirjutada või teine laul valida. Seadus märgib, et võistlustulle astuv laul ei tohi sõnade, viisi, tantsu või muuga naeruvääristada poliitikat. Lubatud ei ole ka vandumine, reklaamiline eesmärk või tundmatu keel.

54. Eurovisioni lauluvõistlus toimub 12., 14. ja 16. mail Moskvas.