Inimesed
14. veebruar 2009, 00:00

John Nettles lahkub «Midsomeri mõrvadest»

Tom Barnaby, kes on idüllilises Midsomeris lahendanud rohkem mõrvu kui Sherlock Holmes ja Hercule Poirot kahe peale kokku, läheb erru. Menusarja «Midsomeri mõrvad» väntamine võib aga jätkuda ka ilma temata.

Selleks ajaks, kui ta “Midsomeri mõrvadest” lahkub, on Briti teletäht John Nettles Tom Barnaby osa mänginud juba 14 aastat, kirjutab Daily Mail. Menuseriaali filmimist alustati 1997. aastal ning seda näidatakse rohkem kui 200 riigis. Ka Eestis on stiilsetel mõrvamüsteeriumidel tänu ETVle truu ja kirglik vaatajaskond. “Kui me 1996. aastal avaosa “Tapmised Badger’s Driftis” väntasime, poleks ma eluilmaski arvata osanud, et filmin ühtekokku nii palju osi,” tunnistab Nettles, kes aastaid tagasi võitis brittide südamed detektiivisarjaga “Bergerac”.

Annab märgi tagasi

“Midsomeri mõrvades” osalemist nimetab ta puhtaks rõõmuks. “Nii palju häid näitlejaid ja suurepäraseid süžeesid. See on minu jaoks ühe ajajärgu lõpp. Ja ehkki mul on väga kahju Barnaby ametimärki tagasi anda, on ta lahendanud umbes 200 mõrva – tänapäevase politseitöö eesmärke peaks see rahuldama!”

Praegu jookseb Suurbritannias “Midsomeri mõrvade” 12. hooaeg. Telekanali ITV teatel pakib 65aastane Tom Barnaby asjad kokku seriaali 13. hooaja lõpul. Ent ITV on tellinud “Midsomeri mõrvad” kuni 2012. aastani ning tõotab sarja pärast Nettlesi lahkumist jätkata. Ilmselt saab Caustoni politseijaoskond endale uue juhtinspektori. “Midsomeri kaubamärk on nii tugev, et olen veendunud selle jätkuvas edus ka uue näitlejaga,” kinnitab “Midsomeri mõrvade” produtsent Brian True-May. “Soovin oma mantlipärijale, olgu ta mees või naine, kõike kõige paremat,” ütleb John Nettles.

«Midsomeri mõrvade» karmid arvud

25 miljonit krooni maksab iga osa filmimine

204 riiki on ostnud sarja näitamisõiguse

12 miljonit krooni saab John Nettles iga hooaja eest

200 mõrva on Midsomeris toime pandud

12 inimest on surnud mürgitusse, nende seas kolm troopilise konna mürkide ohvrit

9 inimest on uppunud, 1 neist supipatta

6 on surnuks põlenud, 1 neist õlgkuju sees

4 külaelanikku on tapetud vibu ja noolega