Angie StoneFoto: Jazzkaar
Saund
2. veebruar 2009, 11:51

Jazzkaare juubelifestivalile paneb punkti karismaatiline Angie Stone

Esmakordselt esineb Eestis soulimaailma Must Teemant, võimsa häälega karismaatiline artist Angie Stone, kes paneb väärika punkti Jazzkaare 20. juubelifestivalile.

Angie Stone on kolmekordne Grammy-nominent, müünud miljoneid plaate ja teinud koostööd artistidega, nagu Lenny Kravitz, Mary J. Blidge, Prince, Ray Charles ja Stevie Wonder. Oma lauludes ühendab Stone uue ja vana soul-muusika parimaid jooni. Laule on ta kirjutanud mainekatele souliartistidele, nagu D'Angelo, Erykah Badu ja Jill Jones, teatas jazzkaare tiim.

Angie Stone'i kontsertidel äratavad imetlust nii jamesbrownilik plahvatuslik energia kui soulballaadide siidised helid. Just Angie Stone oli üks esimesi muusikuid, kellest rääkides hakkas maailma muusikapress kasutama väljendit neo-soul.

Lavateed alustas Stone näitlejana, ta on mänginud mitmes filmis ja muusikalis, ka paljud tema laulud on kõlanud filmides. Muusikukarjääri edu sai ta esmalt kogeda hip-hop bändis Sequence ja oma neo-soul trios Vertical Hold.

Stone'i läbimurre sooloartistina toimus 1999. aastal albumiga Black Diamond, mis ületas maagilise miljoni plaadi läbimüügi piiri. Plaadilt on hittideks saanud lood "No More Rain", "Everyday" ja "Life Story". Teise albumi Mahagoni Soul (2001) lemmiklugudeks said "Brotha" ja "I Wish I Didn't Miss You".

Kolmas album Stone Love (2004) kinkis soulisõpradele sellised menulood nagu "I Wanna Thank Ya" (feat. Snoop Dogg) ja "Stay for a While". Suur menu on saatnud ka naise viimast albumit The Art of Love & War (2007), mis tõusis soul-muusika edetabelites esinumbriks. Hittideks on saanud selle plaadi lood "Baby" (feat.Betty Wright) ja "Sometimes".

Oma laulude muusika ja sõnad kirjutab Stone enamasti ise. Ta mängib hästi klaverit ja saksofoni. 10 aastat soolokarjääri on teinud Angie Stone'ist soulimaailma ühe hinnatuima staari. Ta on pälvinud kaks mainekat Soul Train auhinda Lady of Soul.

Angie Stone'i kontsert paneb väärika punkti Jazzkaare 20. juubelifestivalile, mis toimub 18.-26. aprillini üle Eesti.