TÕEHETK: Martin Sheen tunnistab, et viinalembus tegi temast märatseva maniaki, keda kõik kodused kartsid. Foto: All Over Press
Inimesed
27. jaanuar 2009, 00:00

Martin Sheen: "Olin märatsev hull, kes oma pojale kallale läks!" (5)

"Presidendi meeskonna" täht Martin Sheen tunnistab värskes raamatus, et alkohol tegi temast koletise, kes peksis oma poegi. Kas Sheeni näitlejast võsukese Charlie uimastilembus ja tormiline seksuaalelu on ränga lapsepõlve süü?

69aastane endine telepresident Martin Sheen hävitab vastilmunud teoses oma paipoisiimago, kirjutab WENN. Filmistaar paljastab Christo-pher Kennedy Lawfordi raamatus "Moments of Clarity" ("Selgusehetked") kogu tõe oma süngest minevikust, mis seni on varjul püsinud.

Martin Sheen tunnistab, et viinalembus tegi temast märatseva maniaki, keda kõik kodused kartsid. 1961. aastal kunstitudeng Jane Templetoniga abiellunud näitlejal on neli last: kolm poega ja tütar, kes kõik on isa eeskujul näitlejakarjääri valinud. "Kui ma jõin, andis see mulle loa teha asju, mida ma tavaliselt ei teeks," pihib Sheen, kelle pojad Charlie Sheen ja Emilio Estevez on Hollywoodis tuntud nimed. Ühes lõigus meenutab Martin hommikut, kui tema halva tuju ohvriks langes Charlie, kes oli toona 16aastane.

Martin Sheen: "Ma olin koletis."

Charlie oli läinud oma magavate vanemate tuppa lõunaraha otsima. Avastades, et ema rahakott on tühi, tõi poiss kuuldavale paar vandesõna ja see ajas isa üles. Martin andis pojale tseremoonitsemata rusikahoobi, mis lõi ta põrandale pikali. Seda stseeni meenutades tilgub veterannäitleja süda verd: "Charlie vaatas minu poole ja ma nägin end esimest korda elus. Ma nägin, milline ma tema silmis paistsin. Ma olin koletis. Ma olin märatsev hull, kes oma pojale kätega kallale läks."

Selgusehetk innustas Martinit end käsile võtma. Ent "Presidendi meeskonna" staar ei suuda maha suruda mõtet, et poeg Charlie narkootikumi- ja alkoholisõltuvus on tema kui halva isa süü. "Kõik, mida Charlie teadis, oli minu õpetatud. Uimastite võrku ma niimoodi ei sattunud, kuid koos poistega jõin ma mõnel korral küll."

Filmidega "Platoon" ja "Wall Street" Hollywoodi vallutanud ning nüüdseks USA üheks edukamaks telenäitlejaks tõusnud Charlie Sheen ("Spin City", "Kaks ja pool meest") on aastaid kõmulehtedele kõneainet pakkunud. Näiteks 1998. aasta mais oma Malibu kodus igavledes otsustas ta esimest korda proovida, mis tunne on endale kokaiini süstida. Näitleja sai üledoosi. Ehkki Charlie pääses üsna kähku haiglast välja, esitas tema isa Martin fännidele avaliku üleskutse tema poja hinge pärast palvetada ja andis Charlie tingimisi karistuse rikkumise eest politseile üles. Noorem Sheen arreteeriti ning saadeti võõrutusravile.

Eksnaine: Charlie on tänini narkomaan

1990. aastal tulistas Charlie oma toonast pruuti Kelly Prestonit, tänast proua Travoltat kogemata käsivarde. Näitlejataril vedas: haav vajas vaid kaht õmblust. Varsti pärast vahejuhtumit läksid noored lahku. 1993. aastal selgus, et Sheeni nimi figureerib kurikuulsa Hollywoodi kupeldaja Heidi Fleissi sagedasimate kundede nimekirjas. Kui Sheen 1995. aastal kohtus Fleissi vastu tunnistusi andis, tuli ilmsiks, et ta oli aasta ja kahe kuuga kulutanud eliitlõbutüdrukute peale 50 000 dollarit. Kaks aastat hiljem praalis staar ajakirja Empire intervjuus, et on korraga viie tüdrukuga maganud. "Ega seal mingi Caligula stiilis orgia käinud. Kõik oli väga hästi organiseeritud, väga kindel kord. Kõik kuus inimest väljusid sellest toast üsnagi rahuldatuna." Enda sõnul oli Sheen maganud ühtekokku 5000 naisega.

Ehkki 1996. aastal kuulutas Charlie, et on uuesti leidnud Jeesuse, pole tema eraelu jumalakartlikkusega hiilanud. 1990ndate lõpul oli tal mitu armusuhet endiste pornostaaridega. 2002. aastal sõlmitud abielu endise Bondi-tüdruku Denise Richardsiga paistis Sheenile viimaks stabiilsuse toovat. 2004. aastal sündis neil tütar. Kuid järgmisel aastal teise tütre ootamise ajal nõudis Richards lahutust. Järgnes avalik poriloopimine, mis pole läbi isegi nüüdseks, kui Sheen on abiellunud kinnisvarainvestor Brooke Muelleriga ja saab peatselt kaksikute isaks. Richardsi kinnitusel on Sheen endiselt hasartmängusõltlane ja narkomaan, kes oma vägivaldsusega lähedasi terroriseerib.