Ithaka Maria proovib taas EurovisionileFoto: Promo
Saund
21. jaanuar 2009, 11:23
Kuula lugu!

Eksninja Marya Roxx kirjutas Ithaka Mariale euroloo (25)

Alates tänasest saab internetis kuulata Ithaka Maria uut singlit "One Last Dance", mis valiti detsembri alguses lauluvõistluse "Eesti Laul" kümne finalisti hulka.

Varem pole Ithakal õnnestunud Eesti finaalist edasi pääseda, sel aastal ennustatakse talle edu.

Laulu muusikaautoriteks on tuntud kolmik Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ja Alar Kotkas ning sõnad on kirjutanud Maarja Kivi, kes sirgunud menukast tüdrukutebändist Vanilla Ninja sooloartistiks nimega Marya Roxx.

"Laul on spetsiaalselt Ithaka Mariale kirjutatud ja sobib talle väga hästi," ütles loo üks autoreid Pearu Paulus.

"Mul on väga hea meel, et lõpuks oli tähtede seis selline, et saime oma laulu esitama Ithaka Maria. Alati on midagi vahele tulnud - kas ta on eelistanud esitada oma kirjutatud lugu või pole meie laulu stiil olnud talle sobiv," lisab teine autoritest Alar Kotkas.

"Kindlasti on tegu väga hea ja kaasaegse poplooga, mis ei jää välismaistele konkurentidele sugugi alla. Minu arvates on "One Last Dance" ka üks favoriitidest konkursil "Eesti Laul"," kommenteeris Ithaka Maria uut laulu raadio Sky Plus programmidirektor Toomas Puna.

Kuula Ithaka Maria "Eesti laulu" siit.

PaulusLaisaarKotkase laulud on kolmel korral esindanud Eestit rahvusvahelisel Eurovisooni lauluvõistlusel. 2000 aastal Ines "Once In A Lifetime", 2002 aastal Sahlene "Runaway" ja 2006 Sandra "Trough My Window". Parim saavutus jääb aastasse 2002, kui võistlus toimus Tallinnas ning Sahlene laulis end kolmandale kohale.

Ithaka Maria ise saavutas Eurovisioni lauluvõistlusel edu laulukirjutajate triost varem. Tema ning tema abikaasa Tomi Rahula ja Peeter Pruuli kirjutatud lugu "Mere lapsed" osales eurokarussellis 1998. aastal Birminghamis.