AJAS NAABRID VIHALE: «Sõimatud on ikka päris korralikult,» ütleb Trafficu solist Silver Laas. «Ja küsitud, kes te oma arust olete. Te ei ole ju ometi mingi Soome või Rootsi, ainult Eesti!» Foto: Kaader saatest
Inimesed
14. jaanuar 2009, 00:00
Video!

Trafficu "Läti disko" põhjustas skandaali (73)

Pilav "Läti disko", mida Traffic aastavahetuse "Erisaates" laulis, on jõudnud üle piiri ja vallandanud lätlaste viha.

Pilav "Läti disko", mida Traffic aastavahetuse "Erisaates" laulis, on jõudnud üle piiri ja vallandanud lätlaste viha.

Lugu on portaalis YouTube kogunud hulganisti klikke ja oli ka Läti TV3 ekraanil. "Ma ei arva, et ma peaksin nüüd Lätti hirmsa värinaga minema," muigab sõnade autor Contra sellegipoolest.

Läti majanduslikku olukorda pilavad sõnad kirjutas luuletaja Contra – uue teksti sai Raadio 2 "Aastahitil" II kohale jäänud Trafficu menuhitt "Kesköödisko".

Lugu on videoportaalis YouTube vaadatud üle 56 000 korra ning ligemale 400 korda kommenteeritud. Ühtlasi näidati muidu eestikeelset pala möödunud nädalal Läti TV3 saates "Bez Tabu" lätikeelsete subtiitritega. Seegi video on YouTube’i üles riputatud ja saatelõik on Läti TV3 avalehel siiani näha.

"Oleme saanud päris mitu meili. Ka vürtsikate roppustega pikemaid kirju," ütleb Trafficu solist Silver Laas. "Kirjutatud on inglise keeles ja sõimatud ikka päris korralikult. Küsitud, kes te oma arust olete. Te ei ole ju ometi mingi Soome või Rootsi, ainult Eesti! Et kui peaks Lätti tulema, siis näete, mis teist saab. Meil on suht naljakas lugeda olnud," muigab Silver. "Ma ei oleks seda elu sees arvanud," imestab ta, et laul üldse Lätisse jõudis.

Silver pöörab tähelepanu sellele, et lugu lõpeb ju positiivsete sõnadega. "Et kuidas me ikka Lätiga kõik ühes paadis oleme – tegelikult ju pigem selline sõbralik must huumor."

Paljud Läti netikommentaatorid kirjutavad ka, et lugu neile lausa meeldib, ja kiidavad eestlasi. "Nad naeravad enda üle ka ise. See, mis seal toimub – ega see ole tavainimese süü. Ikka kõrgemate organite ja poliitikute süü. Eks neile endale meeldib samamoodi nagu meilegi oma poliitikute üle naerda," arvab Silver.