Inimesed
12. jaanuar 2009, 00:00

Mis peitub Margus Lepa naeratuse taga? (3)

Raimo Aas, Margus Lepa sõber:

«Selle naeratuse taga peitub niisugune mõtisklus et: noh, jah, ega siin midagi muuta ei saa, et – me võime rääkida ja teha ja kõike, aga noh… et ajab nagu naerma nii mõnigi asi. Ega selles naeratuses on nagu nihukene… suu naerab, aga silmad nutavad tal! Ta ei naerata mitte kellegi üle ega millegi peale – see on lihtsalt olukorra konstateering: nii ta on ja teistmoodi praegu nagu ei näe mingeid lahendusi, kui ainult naeratada.

Rain Tolk, «Radikaali» autor:

«Lepa juures ei näinud me kunagi heatahtlikku, muhedat, siirast naeratust. Tema naeratuse taga näis midagi muud kui soov positiivsust edastada. Neljatunnises intervjuus rääkis ta põhjalikult oma teooriatest, kuid filmi mahtusid vaid Lepale kõige iseloomulikumad tervikmõtted – ebaausalt me materjali ei kasutanud. Eesmärk oli edastada meie subjektiivne nägemus temast. Kabalistikaga me ei tegelnud – 88 pole juhuslik kombinatsioon.»

Peeter Kreitzberg, Nõmme Raadio eetrikülaline:

«Ma ei oskagi öelda, kas seal nii väga selget asja peitub. Üks asi on see, et ta kindlasti tahaks, et inimesed temaga ikkagi suhtleksid ja kindlasti võimalikult palju jagaksid neid arusaamu, mis tal on. Aga sama ajal – ta ei ole tegelane, kes läheb hüsteeriasse, kui arvatakse täiesti risti-vastupidist kui tema, ja ta on valmis ka oma seisukohti muutma. Ma ütleks, et temaga on täitsa huvitav vestelda.»