Foto: kanal 2
Inimesed
7. jaanuar 2009, 00:00

Kuidas võis juhtuda, et Vene Sherlock Holmesi pojast sai kirvemõrtsukas? (20)

Kuidas on võimalik, et Venemaa ühe armastatuma näitleja, "Sherlock Holmesis ja dr. Watsonis" briti detektiivi mänginud Vassili Livanovi pojast sai mõrtsukas? Boriss Livanov kustutas uusaastaööl oma sõbra eluküünla lihakirvega ning on pannud korduvalt käe ka oma vanemate külge.

31aastasele sõbrale joomingu käigus otsa peale teinud Borissi võib oodata 15aastane vanglakaristus. Tema ema ja isa on šokis. Kuid kunagi oli see väga õnnelik ja intelligentne pere, kirjutab Komsomolskaja Pravda. 73aastane Vassili Livanov on Venemaa tunnustatumaid näitlejaid, kes teenis peaosaga telesarjas "Sherlock Holmes ja dr. Watson" koguni Briti Impeeriumi Ordu autasu. Tema naine Jelena Livanova oli kinoringkonnas hinnatud kunstnik-multiplikaator.

Livanov jättis poja lapsepõlves unarusse?

Ka poeg Boriss paistis olevat pärinud vanemate anded: ta kirjutas stsenaariume ning mängis teatrilaval. Tal olid kõik eeldused edu saavutamiseks. Kuid sellele tõmbas kriipsu peale ohjeldamatu viinahimu – ning kuulu järgi kadedus ema-isa vastu.

Borissi ja vanemate suhted olid nii halvad, et Vassili Livanov tunnistas paari kuu taguses intervjuus: "Ma kardan ka ise oma poega." Tema sõnul on Boriss kätega kallale läinud nii talle kui ka tema naisele. "Ka perekonnatuttav Nikas Safronov ei salga, et Boriss on oma ema rünnanud: "Ta ei austanud oma vanemaid mitte üks põrm. Aga ma ei pea seda nende süüks. Nad andestasid talle kõik, sõna otseses mõttes kõik... Ja lootsid parimat."

Ent on neidki, kelle sõnul tuleks Borissi allakäigu põhjusi otsida tema poisipõlvest. "Ent nagu tihti juhtub selliste näitlejate peredes, kellele saab osaks rahva tohutu armastus ja meeletu tuntus, ei jagunud lastele aega," kirjutab Komsomolskaja Pravda. "Võimalik, et selles peitubki põhjus, miks Boriss ja tema vanemad üksteisest kaugenesid."

"Boriss on meie peale miskipärast väga tige," ütles Livanov hiljutises usutluses. "Talle tundub, et teda ei vajata, et ta suudaks saavutada enamat."

Viinavea tõttu jättis Boriss unarusse ka oma pisitütre Eva. Sõprade sõnul ei saanud Livanovid pojaga viimasel ajal üldse rahulikult suheldud – kõik lõppes alati suure tüliga. Livanovite lähikondsetele on jäänud mulje, et Borissi tapatöö oli märk oma jõuetuse tunnistamisest väljapääsmatuks muutunud olukorras.

Borissi naine viskas taparelva aknast välja

Kortermajas Moskva-lähedases Himkis on pummeldamine igapäevane nähtus. Ka siis, kui Komsomolskaja Pravda korrespondent Sõpruse tänavale majja number seitse veretöö sündmuspaigale jõuab, noriseb keegi mehepoeg liftis magusalt magada. Ent mis viis Borissi nõnda endast välja, et ta lihakirve haaras ja semule mitu hoopi andis? Sahistatakse, et meeste vahel oli juba ammu vimm valitsenud. 31aastane Igor heitis sealsamas trepikojas hinge. Borissi abikaasa Jekaterina viskas taparelva aknast välja. Miilitsal oli tükk tegemist, et seda lumehangedest üles leida – appi olevat võetud lausa metallidetektorid.

Seda, et tapatöö pani toime armastatud Sherlock Holmesi võsuke, said elanikud teada alles siis, kui miilits Borissi uusaastahommikul kell kümme minema viis. "Toodi välja üks mees. Oli end täiesti lääbakile joonud. Siis meile öeldi, et see on kuulsa artisti Livanovi poeg," seletab keegi majaelanik.