Saund
17. detsember 2008, 13:49
Kuula lugu!

John Stuart Millil valmis singel "Meie aja kangelased"

Muusikakollektiiv, mis on silma paistnud isikupäraste lavanimede (Erich Schmidt, Mary McBarkley, Matt Samuel Berlioz, Albert Marginal, Githa Glow) ja ebatraditsiooniliselt tiheda koosseisu vahetustega, on valmis saanud uue singliga „Meie aja kangelased".

Singlit saab kuulata bändi MySpace´i lehele (www.myspace.com/johnsmill).

John Stuart Mill, mis laiema avalikkuseni jõudis alles pärast 2007. aasta lõpus ilmunud EP-d „Steriilne särk, revolverkülmad prillid", alustas tegevust juba 2005. aasta alguses Pärnus. EP ja tegevuse alustamise vahelisse perioodi jäävad omade vahenditega lindistatud ja levitatud veebialbum (2005), üksikud singlid (2006 ja 2007) ja DVD „Live in ARS" (2007).

Eestis 60 kontserti andnud bänd valiti 2008. aasta alguses palaga „Päev" Raadio 2 nädala demoks.

Vaatamata sagedasele koosseisu vahetamisele (hetkel on 13. koosseis) on bänd loominguliselt äärmiselt aktiivne. Kokku on kirjutatud üle 30 pala, mille hulgast loodetakse peagi salvestada esimene täispikk album.

Looming on eranditult eestikeelne, selle jaoks on bändiga seotud ka eraldi kaastöölised, kes kirjutavad spetsiaalset tekste.

Lisaks sellele loeb bänd enda hulka kuuluvaks ka suurt hulka kaastöölisi, kes siis sümbioosis muusikalise tegevusega loovad näiteks video- ja fotokunsti.