Kulturist Argo Ader ja tema tantsupartner Helena LiivFoto: Mati Hiis
Tele
7. detsember 2008, 19:40

"Tantsud tähtedega" saate võitsid Argo ja Helena! (137)

Saade "Tantsud tähtedega" sai täna lõpu. Paremini tantsisid ja žürii ning vaatajate südamed võitsid Argo Ader ja Helena Liiv.

Finaalis astusid vastamisi tantsima laulja Maarja-Liis Ilus ja tema partner Veiko Ratas ning kulturist Argo Ader koos partneri Helena Liiviga.

Tantsudest oli kavas standardtants ning Ladina-Ameerika tants. Lisaks olid mõlemad paarid ette valmistanud ka erilise show-numbri.

Televaatajad nägid ka kõiki eelnevalt saates osalenud tantsupaare, kes esitasid oma lemmiktantse.

Tänane žürii oli, nagu alati: Ants Tael, Riina Suhotskaja, Märt Agu ja Merle Klandorf.

I voor

Esimesena astusid tantsupõrandale Argo Ader ja Helena Liiv, kes tantsisid quick-stepi. 

Kuidas Argol lood tippspordiga on, kas saate käigus on ununenud? Mart Sanderi arvates on aga frakk Argo seljas üha kitsamaks jäänund ning ka Argo tunnistas, et tahab tagasi jõusaali.

Kohtunik Ants Tael lootis tantsust natukene rohkemat. Tema arust tantsis paar sama moodi nagu varem, kuid kiitis siiski seda, kuidas kulturist mööda tantsupõrandat liugles.

Riina Suhotskaja: "Lustlik ja hästi kergejalgne. Jalg on teil natukene kergemaks läinud. Särav ja armas tants."

Kokku sai paar žüriilt 37 punkti. 

Teisena astusid quick-stepiga tantsupõrandale Maarja-Liis Ilus ja Veiko Ratas.

Märt Agu: "Väga ilus, Maarja. Jumalik. Korraks tekkis kahtlus, et ongi dublandid. Hoogu oli, natukene oleks võinud hoogu juurde panna."

Merle Klandorf: "Kolme aasta jooksul pole ma kunagi võrrelnud paare võistlustantsijatega. Praegu käis see mõte aga läbi. Väga hea esitus." Klandorfil jätkus paari jaoks vaid kiidusõnu: musikaalsus hea, liinid paremad - seega ainult komplimendid paarile. 

Paar sai žüriilt kokku maksimumi ehk 40 punkti.

II voor

Lavale astusid taas Argo ja Helena, kes tantsisid rumbat. 

Sanderi meelest oli paari tantsus näha edasiminekut, stabiilsust ja enesekindlust. 

Kohtunik Agu sõnul tõi tants pisara silma ning jääb ootama paar show-tantsu.

Klandorfi sõnul oli tants paremini muusikas kui eelmine, kuigi kiirusamist oli palju. "Käed on tantsija kehapikendused keha suunas - selle kallal annaks veel tööd teha. Väga kena ja kodutöö suurepäraselt tehtud," lisas Klandorf.

Kokku sai paar 40 punkti.

Teisena tulid sambaga lavale Maarja ja Veiko.

Kas oli samba või ei olnud samba, soovis saatejuht Sander kohtunikelt teada saada.

Taela meelest oli ikka samba jah. Oli hea, kuid natukene raske. Ei olnud sambale vajalikku õhku, ütles Tael. "Tehnilistest apsudest ma ei räägi, kuna teised ei pruugi aru saada," muigas Tael. 

Suhotskaja: "Minu meelest oli küll super!" Maarja areng on nii fantastiline ning paar nautis sambat, tantsus olnud emotsioon kandus Suhostkaja sõnul edasi ka talle.

Paar sai žüriilt 37 punkti.

III voor

Viimase vooru esimene paar oli Argo ja Helena, kes tantsisid show-tantsu.

Paari tantsust jäi silma kleidistripp - kohtunikud, kas võttis muhelema või panema kulmu kergitama, soovis Sander teada.

Tael: "Lugu oli lühike kuidagi, striptiisi ei jõundu lõpuni viia" Üldiselt oli Taela arvates kena show ning seda oli huvitav vaadata.

Kohtunik Suhotskaja sõnul oli isegi temal midagi, mida hinnata. "Akrobaatikat oli. Oli efektne küll," lisas Suhotskaja.

Paar sai kokku 40 punkti. 

Viimase vooru teine paar oli Maarja ja Veiko, kes tantsisid samuti show-tantsu.

Sandri küsimuse peale, miks sel paaril striptiisi ei tulnud, vastas Maarja-Liis, et tema arust oli see juba leierdatud trikk.

Märt Agu: "Totaalne respect - superpunkt kogu selle saate ajaloo peale."

Klandorf: "Täielik üllatus. Ootasin konservatiivset, aga mis tuli: tuli swing-jive, tuli breik, mida Veikost oodata ei osanud. Väga äge, suurepärane!"

Kokku sai paar kohtunikelt 40 punkti.

Evelin Ilves andis edasi saate heategevusliku eesmärgi, mis toetas liikumispuudega lapsi 600 000 krooni eest, kuid täpset summat pole teada. "Kas on tänu saatele tõusnud teadlikkus probleemidest?" küsis Sander. "Arvan, et kindlasti. Kui ajad on rasked, mõtlevad kõik rohkem iseendale. Aga need, kes helistasid, mõtlesid teistele - kas oma lemmikutele või puuetega lastele, kelle heaks nad kõne tegid," ütles Evelin.

Kes astub Miku ja Olga ning Koidu ja Kertu kõrvale võitjate juurde? 

Kolmanda hooaja võitjad on Argo Ader ja Helena Liiv.

Maarja tänas kõiki heategijaid ning saates osalejaid ja žüriid. Veikogi soovis Argole ja Helenale õnne: "Aga pole midagi, võitjad oleme me kõik. Tänan Maarjat - ta tõi mind välja mu karbist. Mul on äraütlemata hea meel selle projektis kolmandat aastat osaleda."

Kuidas näevad võitjad ette oma karjääri arenemist? 

Helena: "Võit tuli üllatusena. Tulevik tuleb nagu tuleb." Argo: "Olen see, kes olen ning kulturism on tõsine asi ja seal ei mängi rolli selle saate võit. Aga eks seda saab näha juba tuleva aasta aprillis."