KIHNU KULTUURIINVASIOON VENEZIASSE: Rumeenia kultuuriinstituudi toel Venezias peetud Kihnu päevadel osalesid peale Virve pereansambli, kuhu kuulub nelja põlve muusikuid, ka rahvaliku muusika bänd Manija Poisid ning Kihnu käsitöömeister Härma Roosi. Foto: Mark Soosaar
Inimesed
15. november 2008, 00:00

Kihnu Virve muutis Venezias Tšehhi lennuki reisiplaani (1)

"Lennuk teadis, et streik on, ja ootas meid ära," meenutab Veneziasse kihnu kultuuri viinud Virve Elfriede Köster, kuidas Tšehhi reisilennuk startis kihnlaste pärast 45 minutit plaanitust hiljem.

Esmaspäeval nõudsid Venezia transporditöölised endale paremaid töötingimusi ega liigutanud bussigi. Lennuki meeskond aga otsustas Kihnu Virve pereansambli ära oodata ja nad kenasti Prahasse viia.

Virve Elfriede Köster ehk Kihnu Virve andis Venezias kolm kontserti – kaks Santa Fosca väljakul ja ühe Giudecca saarel, kus samal ajal peeti lõikus- ehk värske veini pidu.

"Meid võeti väga soojalt vastu," kinnitab Virve, kes on oodatud Veneziasse laulma ka tuleval aastal.

Kanalitelinna kohta ütleb Virve: "Minule tundub see nii kui muinasjutt! See oli ju veepealne elu! Vee peal on üleval kõik liiklusmärgid kah. Ja kui inimene ära sureb, siis ta viiakse eraldi saarele surnuaeda. Klaasipuhuja saare peal käisime, ostsime endile kah sealt mälestuseks kaasa neid nikerdusi.

Kuule, me käisime ujumas kah seal, mis ta nimi on... Aadria meres. Lapsed ja kõik sukeldusime. Oleks tahtnud veel olla, aga meil oli vähe aega. See vesi oli niipalju soolane, saad aru, et kui käed ära kuivavad, oli tunne, nagu oleks midagi soolast söönud ja käed pesemata jäänud.

Ja seal liiva peal oli nii palju suuri kurekarpe, igat värvi – hallid ja sinakad ja sihuksed pruunid ja valge triibuga nii kui kartulimardikas."