KÕIGEKS VALMIS: Risto Kask ei põlga Leo Tähe väitel ära isegi sellist haltuurat nagu õlitatud kehaga ööklubilaval poosetamine ja noortele neidudele jookide kallamine. Ta pole ka keeldunud Kroonika lehekülgedel Anu Saagimi kõrval neegrina poseerimast. Foto: Kristjan Lepp (Kroonika)
Inimesed
5. november 2008, 00:00

Risto Kask nõuab minult raha ja sõimab strippariks! (43)

Legendaarne meheiluvõistluste tegija Leo Täht kurdab, et mullu tema korraldatud "Manhunt Estonial" riigi kauneimaks meheks pärjatud Risto Kask on talle noa selga virutanud – nõuab raha ja sõimab strippariks! Ristole aga tikub Tähe süüdistustest kuuldes hirmsasti naer peale.

Leo Täht, kes korraldab meeste iludusvõistlusi "Manhunt Estonia" ja "Suvemees", on hingepõhjani solvunud. Nimelt olevat "Manhunt Estonialt" tuule tiibadesse saanud meesiludus Risto Kask perutama kukkunud ja käest ära läinud. Kask seisab Tähe silmis nüüd ühel – väga madalal! – pulgal Farmi-Gabrieliga, kes kolm aastat tagasi temalt varastatud stripi-show`ga jalga lasi.

Täht väidab, et Kask ahistab teda MSNi teel, nõudes järjekindlalt raha, mis kulus Koreasse "Manhunt Internationalile" lendamiseks. (Võistlusel, mida Tähe sõnutsi võib võrrelda "Miss Universumiga", Kask esikümnesse ei pääsenud.)

Võlga Täht tunnistab, aga maksmisega minevat aega – tema ettevõte olevat kahjumis. Aga selle asemel, et mõistvalt suhtuda, laskuvat Kask labase sõimuni: "Ütles, et mina olen strippar! Suhtleb minuga nagu oma semuga!"

Merekoolis tüürimeheks õppides range etiketikooli saanud Täht ootab, et Kask temalt ebaviisakuse pärast avalikult vabandust paluks.

Meeste kantseldamine viis kahjumisse

Tähe rahahädades olevat süüdi aga Kask ise. Nimelt kutsunud Täht Kase enda show-tantsutruppi Nordic Dream Boys. Aga selle asemel, et tänulik olla, kukkunud Kask staaritsema – jäänud treeningutele hiljaks või jätnud hoopis tulemata. Samal ajal maksnud Täht treeningsaali eest kallist üüri.

Peale selle hakanud Kask haltuurat tegema ja leppinud koos samasse tantsutruppi kuulunud sõbraga omapäi esinemisi kokku, jättes Tähe vahendustasuta. Seejuures nõustunud Kask tegema asju, mis Tähe eetikaga karjuvas vastuolus – kallanud ööklubis noortele näitsikutele jooke ja kenitlenud laval õlist läikiva kehaga: "Kui Ott Kiivikas oleks endast sellist pilti näinud, ta oleks selle ürituse korraldaja kohtusse andnud!"

Samas tunnistab Täht, et vahendustasu puudutavat lepingut pole ta Kasega sõlminud: "Noormees tuli, käis trennis. Sai põhikoosseisu, käis võistlustel. Pärast seda, kui Kroonika temast fotoseeria tegi, on teda palju esinema kutsutud. Lepingut ei teinud ma temaga sellepärast, et ta ise hiilis sellest kõrvale. Ma ei pea jooksma nende noorte järele! Ega ma saa talle koju ukse taha tulla. Aga mul on õigus temalt küsida!"

Koreasse sõiduks leidis sponsorid Risto Kask ise, tunnistab Täht, et jäi toetajate leidmisega jänni – küsis isegi kultuurkapitalilt, kuid ei saanud sentigi. Lennukipiletite asjus jäänud Kasega kokkulepe, et raha teenitakse suve jooksul üheskoos tagasi. Ent Kase häbematu haltuura tõttu polevat tantsutrupile viimase poolaasta jooksul laekunud ainsatki tellimust.

Biseksuaalne Kask õgib ürituse mainet?

Peale eelkirjeldatu teeb Tähele meelehärmi, et Risto Kask riputavat suhtlusportaalidesse endast ilupilte, mille autoriõigused kuuluvat Tähele. Kase jultunumaid tempe olnud aga fotodest kokkumonteeritud ja Youtube`i riputatud videoklipp, kus ka Täht vastu enda tahtmist ilutseb. Klipp olevat Tähe sõnutsi täielik porno ja jätvat mulje, nagu tegelevat ta tõepoolest striptiisiga.

"Mehed ütlevad, et ma ei taha olla nagu Risto, sest ta kuulutas avalikult välja, et on biseksuaal!" leiab Täht veel ühe seiga, millega Kask olevat tema püha ürituse mainet õõnestanud. "Olen misterivõistlustega aastaid tegelnud ja kunagi varem pole olnud noormeest, kes oleks oma orientatsioonis kas või kordagi kahelnud! Kõik teised võitjad on tublid eesti mehed, korrektsed ja tublid, aitavad mind, palju nad saavad. Mõnes mõttes on see võistlus ju ka härrasmeeste koolitus. Ma südamest arvasin, et Risto on korrektne poiss – ta on ju linnavalitsuses vastutusrikkal tööl (Kask on Pirita linnaosavalitsuses peaspetsialist), heast perekonnast..."

Praeguse seisuga on Risto Kask Tähe sõnutsi trupist karistuseks välja heidetud.