"Püha Tõnu kiusamine" võtted KultuurikatlasFoto: Meelis Tomson
Inimesed
27. oktoober 2008, 12:36

Veiko Õunpuu teeb uut filmi (1)

1. oktoobril algasid Veiko Õunpuu järgmise täispika filmi "Püha Tõnu kiusamine" võtted, mis kestavad 30. novembrini. Filmi võtted toimuvad peamiselt Tallinnas, Saaremaal ja Ida-Virumaal.

Laupäeva öösel kogunesid huvilised Tallinnas Kultuurikatlasse, et saada osa "baaristseenist". Rahvale jagati tasuta viina, õlut ja kohvi ning hilisõhtuks olid kõik parajalt hoos. Võtted kestsid üle südaöö.

Veiko Õunpuu eelmine film "Sügisball" oli väga edukas. Mees tunnistas raadio Elmarile antud intervjuus, et see on tõstnud inimeste ootuseid ja tekitanud talle ka pingeid. "Aga ma üritan hoida suhtumist, et ma ei ole sportlane ja ma ei pea mingit tippmarki kordama," rääkis Õunpuu.

"Püha Tõnu kiusamise" filmiprojekt võitis sel aastal Cannes'i filmifestivalil "Euroopa talendi" auhinna. Viimase kohta ütles Õunpuu, et ta ei saanudki täpselt aru, mida see auhind tähendab. "Mind jättis see äärmiselt külmaks. Ma ei taibanud, kelle initsiatiivil ja milleks seda vaja oli," rääkis mees. Ta lisas, et talle on see siiski mingil määral kasulik. "See käib meediast läbi ja paljudele inimestele tundub, et see on midagi tähelepanuväärset ja see film on selline, mida peaks minema vaatama. Ja seda peakski vaatama."

Mängufilmi "Püha Tõnu kiusamine" esilinastus Eestis kinodes on planeeritud 2009. aasta sügisesse