Saund
27. september 2008, 00:00

Bristoli must prints Tricky väisab Tallinna

Tricky, kes 20. novembril astub üles Tallinnas Rock Café’s, on viis aastat vaiki püsinud, kuid tänavu juulis ilmus tal värske album «Knowle West Boy». Sestap jõuab mees üllitise Euroopa turnee käigus ka Eestisse.

Tricky on Bristoli ja trip-hopi skene üks värvikamaid karaktereid, kes on kuulus oma eripärase häälekasutuse poolest – ta justkui sosistab, pooleldi räpib ja pooleldi laulab.

Hiljuti esines ta Eestile võrdlemisi lähedal Leedus ning arvatavasti jäi paljudele pähe mõte – miks ma küll ei läinud? Nüüd aga võib morni näo asemele manada rõõmsaid ilmeid – ta on tulekul.

Aastal 2008 on räägitud palju Bristoli skene taaselustumisest – pärast kümmet aastat andis plaadi välja Portishead, Massive Attack kureeris Meltdowni festivali ning on albumit lõpetamas ja Tricky tuli lagedale kriitikute hinnangul oma karjääri ühe parima plaadiga. Plaadi esimene singel «Council Estate» räägib Bristoli töölisrajoonist, kus Tricky üles kasvas. «Knowle West oli valgete geto ja me olime kõik vaesed,» räägib Tricky. «Sain järsku aru, et ma ei ole sellest kunagi kirjutanud ja otsustasin kirjutada midagi, mis ka neid inimesi kõnetaks – nagu The Specials, Blondie ja Banshees puudutasid mind, kui mina noor kutt olin.»