TULGE JAOLE! Sass Henno kostitas kohaletulnuid sefiiritordiga, tegemata seejuures vahet, kas nad on kutsutud või kutsumata külalised.Foto: RENE SUURKAEV (EESTI PÄEVALEHT)
Film
26. september 2008, 00:00

"Mina olin siin" saab järje (2)

Laupäeval tähistas kirjanik Sass Henno, kelle teose põhjal vändatud film "Mina olin siin" hiljaaegu kinodesse jõudis, Viru keskuse Rahva Raamatus tagantjärele oma 26. sünnipäeva.

Ta kostitas kohaletulnuid tordiga ja uue, veel ilmumata teose alguspeatükkidega.

Eelmisel laupäeval esitles Sass Henno oma romaani "Mina olin siin. Esimene arest" kolmandat trükki. Raamatuvirnadega laua kõrval ootas oma järge suur sefiiritort, mida ehtis äsja sama teose põhjal vändatud linateose reklaampilt, esiplaanil Rasmus Kaljujärve kehastatud peategelane Rass. Sass Henno kostitas kohaletulnuid magusaga, et nädalase viivitusega tähistada oma 26. sünnipäeva.

Õige pea kogunes koogi manu ürituse sisust mitte midagi taipavaid, ent maiaid välismaalasigi. "Ärge seiske seal kohvikujärjekorras! Meil saab siin tasuta torti!" hüüdis Henno neile, kes tordijagamisaktsioonile vaatamata kõrvaloleva kohviku Bestseller kassasabas seisid. "Me peame praeguses majandussituatsioonis kokku hoidma! Imre Kosel on palju rohkem raha kui teil." (Imre Kose on teiste restoranide seas ka Bestselleri peakokk – K.A.)

Ehkki lubatud järg romaanile pole veel valmis, nõustus Sass Henno lahkelt poolelioleva käsikirja esimesi peatükke huvilistega jagama. Tema teada polevat ükski teine Eesti kirjanik niiviisi laiemalt toormaterjali levitanud. Soovijad kirjutasid üles oma meiliaadressi ja leidsid pärastlõunal eest tänusõnad ühisel tordisöömisel osalemise eest ning kuus peatükki, mis jätkavad lugu sealt, kus see esimese osa lõpus pooleli jäi. "Äkki ühel heal päeval jõuab ka see kaante vahele," loodab kirjanik.