Leslie LaasnerFoto: Postimees
Inimesed
13. juuni 2008, 21:42

Kus idanesid sõnad laulule "Depressiivsed Eesti väikelinnad"? (46)

Väikelinnade rahva hulgas pahameelt tekitanud laulu "Depressiivsed Eesti väikelinnad" sõnade autor Leslie Laasner tõrgub ütlemast, missuguses Lõuna-Eesti linnakeses see lugu sündis, kuid tõenäoliselt võisid skandaalsed lauluread mehe peas idanema hakata Valgas.

Ansambli HU? laul, milles muu hulgas lauldakse "seal jaanitulel alati saab keegi lõuga/seal raha teenitakse toore jõuga" on oma irooniaga tekitanud paljudes väikelinnade elanikes pahameelt, kirjutab LõunaLeht.

Laulu sõnu võetakse solvanguna väikelinnade ja sealsete elanike pihta.

"Kui esimest korda seda laulu kuulsin, hakkasin nutma," kurtis ühe veebiportaali kommenteeriumis 43-aastane väikelinlane Kaisa. "Meile tuleb varsti Smilers suvetuurile ja hinnad on poes jubekõrged, õhtuti on linnatänavad inimtühjad, kultuurikeskuses tegutsevad ringid ainult pensionäridele..."

Laasner kinnitas LõunaLehele, et laulutekst on kokku pandud erinevatest väikelinnadest saadud ajendeist, sealjuures ka mõnest Lõuna-Eesti linnast kogutud mõttekildudest.

Millises linnas kalleid viinereid müüdi, seda Laasner täpsustada ei tahtnud, vaid kordas veel, et laul ei räägi mitte ühestki konkreetsest linnast. Varem on aga mees öelnud, et ta käib suvitamas Valgas.