Saund
7. juuni 2008, 00:00

Bonne: ei uskunud, et Massive Attack üldse soojendajat tahab

Aga tahab. Ja nii peabki Holden Bonne Laamann (hoidub pildil kontserdiplakati kõrval tagasihoidlikult hämarusse) vastust andma, mis tunne oli, kui Pedigree kutsuti Massive Attacki soojendama: olite meeldivalt üllatunud või salamisi ehk isegi ootasite kutset?

"Noh, ütleme nii, et kui esimest korda kuulsin, et Massive Attack tuleb Eestisse, siis ikka korraks käis mõte peast läbi, et voh see oleks šeff bänd, kellega koos esineda, aga ega ei lootnud küll. Õigemini – ei uskunud, et nad üldse kohalikku supporti tahavad. Seda suurem oli ülipositiivne üllatus, kui MA meile rohelist tuld näitas ja no mis muud kui green means go!"

Milline tuleb Pedigree sett?

"Luban, et Pedigree sett tuleb väga-väga hea. Ei oskagi õiget sõna leida hetkel. Võib-olla suts eklektilisem ja elektroonilisem, vähem n-ö metal. Mängime midagi vanemast repertuaarist, mida ammu pole esitanud, ja ka mõned tulevase plaadi lood. Loomulikult kõlavad ka mõned igihaljad lood."

Kuuldavasti teeb MA Eesti live’il ka uusi lugusid. Mida sa nende uuelt albumilt ootad?

"Massive Attacki plaadid on alati põnevad ja uudsed olnud. Kui ka tagasi juurte juurde, siis ikkagi värskelt ja spetsilt. Ühes olen aga kindel: pettumust nad ei valmista. Ei uue albumi ega ammugi mitte live’iga.

Olid kohal ka 2003. aasta Riia kontserdil. Mis teeb sinu arvates MA live’i eriliseks?

"Jah, olin kohal. Unustamatu elamus. Eks esmajärjekorras ikka see, et nende muusika on väga eriline ja live käänab sellele veel omad tuurid ja dimensioonid otsa. Muidugi ka visuaalne külg. Kuld kuubis."

"Unfinished Sympathy", "Angel","Teardrop" jms. on niikuinii A-listis. Mis lugu sa salamisi kõige rohkem ootad?

"Tavaliselt nad mu lemmiklugu "Risingson" ikka mängivad. "Live with Me" oleks ka väga teretulnud."

Pühapäeval toimub Von Krahlis väike eelsoojenduspidu. Kas tuleb selline rahulik trip-hop õhtu või vähe tantsulisem? Mida ise plaanid mängida?

"Ausalt öeldes on viimased päevad nii kiired olnud, et pole saanud aega selle peale veel õieti mõeldagi ja teiste kohta ei oska ma ammugi kosta, mis neil plaanis. Ise mängin vist rohkem downtempo stuffi. Ah, kurat teab, oleneb meeleolust."

Von Krahl avab homme Massive Attacki kontserdi soojenduspeoks uksed kell 21. Lisaks Bonnele valivad muusikat DJ 4-got-10 (BFTV, "Röntgen"), Aimar Ventsel ("Etnokonservid") ja Kaido Kirikmäe (Atom OM). Ei ole välistatud, et peole jõuavad ka peategelased Bristolist.