Inimesed
21. mai 2008, 12:14
Video!

RIA: teeme maailmarekordi digiallkirjastamises!

22. mail algab üleriigiline ID-kaardi teavituskampaania, mille käigus sünnib uus maailmarekord: saada ühele dokumendile võimalikult palju digitaalseid allkirju.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse (RIA) nõuniku Riho Oksa sõnul on digiallkirja näol tegemist maailmas ainulaadse lahendusega, teatas RIA pressiesindaja Katrin Pärgmäe.

"Plaanime püstitada digitaalsete allkirjade kogumise kampaaniaga maailmarekordi ja esitame kogutud allkirjad muuhulgas Guinnessi maailmarekordite meeskonnale kinnitamiseks - kui läheb õnneks, saab osaleja oma nime ka rekordiraamatusse," sõnas Oks.

"Kui eestimaalased andsid lätlastele ja leedukatele Teeme Ära! kampaaniaga põhjuse enda metsad puhtaks teha, siis miks mitte anda neile ka järgmine eesmärk - digiallkiri kasutusele võtta," lisas ta.

Kaasates kõiki Eestis elavaid inimesi, on kampaania korraldajatel eesmärk koguda vähemalt 50 000 digitaalset allkirja. Kampaania kutsub üles kõiki eestimaalasi tegema esimesed sammud e-teenuste turvalise kasutamise ja digiallkirja teel. ID-kaart garanteerib, et inimese antud allkiri on võltsimiskindel ja seaduse silmis võrdne käega antud allkirjaga.

Kampaania käivitub 22. mail ja kestab juuni lõpuni. Maailmarekordit saab alates kampaania alguse päevast püüda aadressil www.id.ee/rekord.

Kui inimene ei ole veel oma ID-kaarti elektroonselt kasutanud, siis rekordikampaania jooksul on mitu erinevat võimalust seda teha. Hansapanga kontorites käivad koolitusboksid, kus abivalmid koolitajad aitavad tulevasi rekordiomanikke digitaalse allkirja andmisel ja annavad nõu ID-kaardi kasutamisega seotud küsimustes.