Slide-Fifty: Martin Kuut (kitarr, vokaal), Sander Loite (bass, vokaal), Kallervo Karu (trummid) ja Robert Vaigla (kitarr). Foto: www.slidefifty.com
Saund
17. mai 2008, 00:00

Slide-Fifty räägib tunnetest puhtas eesti keeles

Slide-Fifty viimase aja tegemisi varjutanud vaikus on olnud petlik – bänd on pärast pausi tagasi värskemalt kui paljud austajad oodanuks.

Valminud on bändi esimene eestikeelne raadiosingel "Vara" ja inglisekeelne jõulisem rocklaul "Astray", millele filmiti Saku Suurhallis ka meeleolukas video, mis samuti lähipäevil huvilisteni jõuab.

Kaks uut pala antakse välja järgmisel reedel, 23. mail duubelsinglina, millelt leiab ka Toe Tagist tuntud Paul Oja meisterdatud tantsulise nägemuse Slide-Fifty loost "Perfect Change" ja Jarmo Chopper Nuutre industriaalse müriaadi laulust "It All Ends".

"Kahe uue laulu ning värske videoga on õige aeg muusikasõprade rõõmustamiseks just nüüd, kevadel," ütleb bändi solist Sander Loite. "Lennaga tegime loo, sest ta on ilus. Ja see lugu räägib sellest, et tuleb hoida pea püsti siin maailmas, kus asjad paratamatult vahest vussi lähevad," reedab Martin Kuut saladuse, et loos "Vara" võib kuulda ka Lenna Kuurmaa häält. "Astray" aga räägib ühiskonnast, kus ebakindel ja vastutustundetu juht suunab oma rahva eksiteele.

Singli ilmumise puhul peab bänd 23. mail pidu koguni kaks korda – varasem üritus leiab aset Rock Cafés ja on mõeldud eelkõige põhi- ja keskkoolinoortele ning hilisem Club Hollywoodys täis­ealistele.

Päev hiljem esineb Slide-Fifty aga üritusel "Vägivallata Noorus" Tallinnas Männipargis. slidefifty.com, www.myspace.com/slidefifty