TÄHELEPANU VÄLTIV PILGUPÜÜDJA: Superstaarisaate finalistidest meeldib tähelepanu ja tuntus kõige vähem neist kõige pilkupüüdvamale – Kristiina Piperal eelistab omaette enda asja ajada. Foto: Mardo Männimägi
Inimesed
29. aprill 2008, 00:00

Staarihakatis, kellele ei meeldi tähelepanu (31)

Kui saate "Eesti otsib superstaari" finalist Kristiina Piperal peaks kunagi tõepoolest superstaariks saama, oleks ta päris ebaharilik täht. Kristiinale nimelt ei meeldi saatega kaasas käiv ülevoolav tähelepanu, mida tema rivaalid näivad nautivat täiel rinnal.

TV3 kodulehel on Kristiina oma ankeedis öelnud, et hindab inimestes teatava eraklikkuse olemasolu ja ka talle endale päris meeldib omaette olla. Staarisaate finaali jõudiski ta kuidagi poolkogemata, endalegi suureks üllatuseks. Edasipääs tuli lohutusvoorust, kust eelmisel aastal sai finaalipileti Luisa Värk, kes jõudis viimaks lausa superfinaali välja.

Et just tema lohutussaatest väljavalituks osutus, tuli Kristiinale ootamatult – ta ei olnud enda võidus üldse kindel. "Keegi ei saanud tookord milleski kindel olla. Kõik olid väga head lauljad ja võimalus oli niivõrd pisike. Mulle tuli edasisaamine tõepoolest suure üllatusena. Ise hoidsin salaja pöialt Kaidi Feldmannile."

Kristiina tunnistab, et ruttas saatesse ehk tõepoolest pikemalt järele mõtlemata: "Ma tõesti ei julgenud arvata, et jõuan finaali. See oli pigem proovimise asi. Võib-olla see teebki asja raskeks – mina võtan asja rahulikult ja tahan lihtsalt oma asjadega tegelda."

Kaupluses nimepidi hõikamine on ebaviisakas

Mõnikord juhtub, et Kristiina oma suhtumisega teisi inimesi tahtmatult solvab – tema ei võta staarimelu üldse nii tõsi-innukalt, kui ehk võiks. "Enamikule finalistidest ehk meeldib saatega kaasnev ülevoolav tähelepanu, mulle eriti mitte. Minu meelest on minu nime hõikamine kaubanduskeskustes või tänavatel teiste ja minu suhtes häiriv ja ebaviisakas."

Ülejäänud finaliste ei võta Kristiina kui konkurente, vaid kõik saavad omavahel kenasti läbi – ta kinnitab, et ehkki nii räägivad ilmselt kõik intervjuusid andnud staarihakatised, ei ole see üldsegi lihtsalt ilus jutt, vaid päris tõsi. "Me saame suurepäraselt läbi, oleme üksteisele toeks, anname nõu ja vajadusel ka kritiseerime üksteist. Samuti ei ole meist keegi kahjurõõmus, kui teisel halvasti läheb."

Kristiina elu väljaspool staarisaadet kujutab endast õppimist Pirita majandusgümnaasiumi üheksandas, inglise keele kallakuga klassis ja kitarritunde muusikakoolis. Koolis käia jõuab Kristiina saate pärast viimasel ajal vähe.

Laulma hakkas Kristiina alles mullu jaanuaris

"Kindlasti olen ma täiesti tavaline õpilane," kinnitab ta, et staarisaates osalemine pole tema elu pea peale keeranud ja kooliski ei lange talle osaks tavalisest suurem tähelepanu. "Ma ei ole erilisi muutusi märganud, aga võib-olla sellepärast, et ma ei soovigi neid märgata. Ma ei pea ennast saariks ja seetõttu ei tekita loodetavasti ka kelleski kadedust."

Kristiina lemmikmuusikastiil on raadios kedratavaist poplugudest üsna kauge: "Mulle meeldib väga etno-

folkrokk. Arvatavasti tahaksin sellist muusikat ka ise teha. Eesti pinnal tegutsev Dagö on folkroki ilmekaim näide. Minu meelest ka üle mõistuse hea näide."

Muusikaga puutus tüdruk kokku juba varakult – ta oli kuuene, kui vaimustus muusikakooli lõpetava vanema õe klaverimängust. Tallinna muusikakooli klaveri eriala on Kristiinal nüüdseks juba läbi, praegu õpib ta sealsamas kitarrimängu. Aga laulmisega hakkas ta tõsisemalt tegelema alles mullu jaanuaris.