MEENUTAB LAPSEPÕLVEKOLEDUSI: Mick Jaggeri endine naine Jerry Hall kirjutab oma memuaarides isa hirmuvalitsusest. Foto: All Over Press
Inimesed
24. aprill 2008, 00:00

Mick Jaggeri eksnaine: "Vägivaldne isa peksis meil luid puruks!"

Mick Jaggeri endine naine Jerry Hall tuleb lagedale valusate meenutustega. Tema seersandist isa oli alkoholi- ja narkootikumiuimas täielik maniakk, kes peksis Jerryl ja ta neljal õel luid puruks.

51aastasel endisel supermodellil on kooselust Mick Jaggeriga neli last. Oma järglastele on Jerry Hall püüdnud luua turvalise õhkkonna – võimalikult erineva tema enda tüdrukupõlvest Texase osariigis Mesquite’i väikelinnas. Tema ja ta neli õde kasvasid isa hirmuvalitsuse all, kirjutab Daily Mail.

Endine USA sõjaväeseersant John Hall, kes töötas veoautojuhina, oli üle kõige igatsenud poega. Kuna üksteise järel sündisid aga tütred, pani ta neile poiste nimed. Noorimad lapsed olid kaksikud Jerry Faye ja Terry Jaye.

"Isaga juhtus jubedaid asju."

"Ta tegi meie elu põrguks," ütles Jerry Hall hiljutises raadiointervjuus. "Ta oli ülimalt vägivaldne." Isa töö oli vedada kogu riigis plahvatusohtlikke kemikaale. Peale alkoholi pruukis John Hall erguteid. "Kui ta koju tuli, saime meie, tüdrukud, peksa. Ta murdis lausa luid," ütleb Jerry.

Küps kaunitar mõistab, et isa vägivaldsuse juured on pärit lapsepõlvest. "Tema isa jõi, ja ema suri, kui ta oli alles beebi." John Halli psüühikale jätsid ränga pitseri ka sõjaõudused. "Minu isaga juhtus jubedaid asju. Ta pidi laskma inimesed sõjavanglast vabaks ning leidis 18 000 surnukeha."

"Mick oli abikaasana kehv."

Jerry kirjutab parasjagu autobiograafiat, mille tellinud kirjastus HarperCollins maksab talle miljon naela ehk Eesti rahas ligi 20 miljonit Eesti krooni. Mälestused ilmuvad järgmise aasta sügisel. "Sellest kõigest kirjutamine ravib hingehaavu," ütleb Jerry. "Miks ema meid ei kaitsnud ega lahkunud? Tal oli ju viis last ning ta vajas peavarju ja toitu. Pealegi armastas ema mu isa."

16aastaselt põgenes Jerry kodust ning ostis üheotsapileti Pariisi, et modelliks saada. Nätsu närivast ja koomikseid lugevast Texase teismelisest sai peagi üks maailma esimodell, kes ilutses ka näkineiuna Roxy Musici plaadi "Siren" legendaarsel kaanepildil.

Jerryl tekkisid lähedased suhted Roxy Musici laulja Bryan Ferryga, kuid ta jättis mehe Rolling Stonesi solisti Micki pärast maha. Jerry sai Mickiga neli last, kuid jättis ta maha, kui selgus, et brasiilia modell Luciana Morad on rokkarist rase.

"Mick on väga hea isa, aga abikaasana kehv," ütleb Jerry. "Mick magas iga vallalise tüdrukuga, kes ette sattus. Väga tüütu oli koju tormata, veendumaks, et ta seal kellegagi ei maga." Jerry Halli enda isa suri 1977. aastal vähki.