Näitlejatar Renee Zellweger on keskendunud karjäärile: Kui alles paar aastat tagasi andis Renee mõista, et bioloogiline kell tiksub ja ta unistab lapsukesest põlve peal, siis hiljutistes intervjuudes on naine hakanud kummutama ootusi, et võib veel abielluda ja lapsi saada: Foto: Reuters
Inimesed
16. aprill 2008, 00:00

Kas Renee Zellweger kannatab Bridget Jonesi needuse all? (12)

Kas Bridget Jonesi roll kujunes Renee Zellwegerile needuseks? Nagu tema kuulus tegelaskuju, ei paista ka näitlejatar õnne leidvat. Hollywoodi glamuurseimate naiste hulka kuuluv Renee on siiani üksi.

Hiljuti esitlesid Renee Zellweger ning tema kunagine peigmees George Clooney Londonis oma uut ühist komöödiafilmi "Nahkpead", kirjutab Bridget Jonesi teooriat püstitav Daily Mail. Zellweger käitus punavaibal ehtsa glamuuritarina. Seljas õlgu paljaks jättev ploomikarva kleit, poseeris ta Leicester Square’i kino ees ning välgutas fotograafidele naeratusi.

Ent vaid paar tundi hiljem esilinastusejärgselt peolt lahkudes oleks ta tahtnud välklampide sähvatusi tõrjuda. Näitlejatari samm oli ebakindel, ta punetas näost ja itsitas. Põsel ilutses suur huulepulgaplärakas ning õlal püüdis pilke sügav kriimustus – ehtne Bridget Jones, kes firmapeol liiga palju napsi võtab ning pärast laua peal karaoket üürgab!

Abielu kantristaariga kestis vaid neli kuud

Päris värskendav vaatepilt võrreldes nende staaridega, kes – maksku mis maksab – üritavad avalikkuse ees väärikat fassaadi hoida. Miks ei võiks Renee end vahel lõdvaks lasta? Kuid paparatsopildid svipsis Zellwegerist tulid väga kehval ajal – selsamal nädalal oli vana semu Clooney naljatanud: "Koos Renee Zellwegeriga töötada oli täielik õudusunenägu. Tal on kõva napsiviga küljes ja ta kukub kogu aeg käpuli."

Daily Mail märgib, et kui fotograafid vintis Zellwegeri tabavad, paistab näitlejatar alati nii üksi – mulje, mida süvendavad teda ümbritsevate anonüümsete tentsikute ja ihukaitsjate hordid.

Teisi sõpru Reneel ei paistagi olevat. Mööduvad ju tema päevad võtteplatside ja suurlinnade vahet pendeldades – kui film on valmis, tuleb seda ju reklaamida. Pealtnäha on säärane nomaadielu kadestusväärne: Renee teenib miljoneid dollareid ning reisib luksusklassis. Kümme, isegi viis aastat tagasi poleks tema hing muud ihaldanudki. Kuid sel kuul 39aastaseks saav Renee on südamelt ikkagi ehtne lõunaosariikide tüdruk, kes unistab perest.

Renee on olnud üksi juba mitu aastat. Ehkki sõprade sõnul unistab Renee perest, on ta otsustanud keskenduda karjäärile. Kunagine kallim Clooney on lihtsalt armas sõber, kes pealegi nautivat üle pika-pika aja püsisuhet kauni modelliga.

Imekaunilt alanud armulugu kantritäht Kenny Chesneyga lõppes katastroofiliselt: abielu oli läbi vaid neli kuud pärast laulatust. "Renee tormas Kennyga uisapäisa abielluma ja näete, mis sai," ütleb keegi sõber. "Nüüd valab ta kogu energia töösse, et unustada seda, mis tema eraelus puudub." Pärast viimatimainitud abielu pole Renee elus esimest viiulit mänginud enam ükski mees.

Renee on ümber mõelnud ega tahagi enam lapsi?

Alles paar aastat tagasi oli Renee andnud mõista, et bioloogiline kell tiksub ning tekitab beebimõtteid: "Bioloogilises plaanis ootan pikisilmi, millal minust perekonna alustala saab. Kui mul kord lapsuke põlve peal istub, on see õnne tipp."

Hiljutistes intervjuudes on Renee aga juba kummutanud ootused, et ta võib veel abielluda või lapsi saada: "Emadus pole kunagi minu ambitsioon olnud. Mul pole kunagi olnud kindlaid plaane, et 19aastaselt teen seda ja 25aastaseks saades toda. Võtan vastu kõik, mis tuleb, elan ühe päeva korraga ja kui midagi juhtub, siis on väga tore," on näitlejatar öelnud. Enda sõnul tahab ta lihtsalt iseseisev olla ning on võimeline enda eest hoolitsema. "Kõik ülejäänu on kirss tordi peal," kinnitab Renee.

Professionaalsus hakkab lähenema sundmõtetele

Oma filmirolle võtab Renee väga tõsiselt, sukeldudes neisse üleni. Ent tema professionaalsus hakkab sõprade väitel juba sundmõtetele lähenema: hiljutine etteaste "Nahkpeades" ei andvat Zellwegerile enam asu. "Ta polnud sellega päris rahul ja pealegi ahastab ta, et "Nahkpäid" suurem edu ei saada," ütleb Daily Maili allikas. "See vildakas krimpsus naeratus Renee näol hakkab juba närvidele käima," poriseb lehe filmikriitik Chris Tookey. Kui töö on sinu elu, siis teeb selline märkus tõsiselt haiget. Renee võtab kriitikat väga südamesse ning on täpselt sama tundehell ja ebakindel kui iga teine näitleja. Vaatamata maailmamenule vajab ta alatasa kinnitust, et on andekas näitleja.

Ehkki Reneel on viis kodu, pole ta tiheda töögraafiku tõttu üheski paikne. Kui näitlejatari karjäär vedu võttis, tahtis ta oma kodulinna teha Los Angelesest. Kolis aga soetatud villast välja, sest ei talunud paparatsode uudishimutsemist. Ta ei taha, et teda tänaval ära tuntakse, see tekitab temas paranoiat. Nii ongi võtteplats kõige turvalisem paik. "Renee elab mulli sees – haruldases ebaloomulikus keskkonnas," ütleb keegi Hollywoodi insaider. "Armusuhete otsimiseks pole seal ruumi."