Kirjanikud Jan Kaus ja Berk VaherFoto: Postimees
Saund
4. aprill 2008, 16:48

Kirjanik Berk Vaher keerutab plaate

Tuntud Eesti DJ-d mängivad homme Heliloojate majas plaate. Muu hulgas saab kuulata ka kirjaniku ja kriitiku Berk Vaheri muusikavalikut.

Pidu käib kahel laval. Üleval fotostuudios esinevad:

KAGO & IDUVIGIK
LIPPAJAD & LIIS JÜRGENS
TEHNOLOOGILINE PÄIKE
KAIDO KIRIKMÄE & LAURI PAJOS

all baaris valivad plaadimuusikat:
BERK VAHER
ALARI ORAV
ESTRADA
AIVAR TÕNSO


KAGO JA IDUVIGIK
Kago ja Iduvigik on eklektilised folkmuusikud. Näputäis kodust autorilaulu, teine elektroonikat, kolmas lõuna-eesti rahvalaulu. Ja midagi, mis jääb sinna vahele. Lauri Sommer - kitarr, laul, klahvpillid, diktofon, taustad, Liska Keerberg - laul, klaver .


TEHNOLOOGILINE PÄIKE
Tehnoloogiline Päike on Evar Anvelti elektronmuusika projekt, mille rütmiseaded on loonud Mihkel Kõrvits, kes on ühtlasi ka Galaktlan Grupi trummar. Kontserdil kuuleb lugusid hiljuti Ulmeplaatide poolt avaldatud TP debüütalbumilt „Abstraktsioonide maal". Nende ülevalt kõlavate süntesaatorioopuste läbivaks teemaks on unenäod, õigemini mälestused nendest, abstraktsed kollaažid, millele tavaloogika abil tähenduse leidmine pole võimalik. TP pealtnäha konkreetne, lihtne ja ajatu helikeel üritab taastada just seda unenäolist abstraktse taju piirimail paiknevat seisundit.
lisainfo:

LIPPAJAD & LIIS JÜRGENS
Lippajad on 90-ndate alguses alustanud "uue proge- ja jazzrocki laine" gruppidest vanima - Meggani (Megan Quartet) kunstilise juhi Tarvo Kaspar Toome 2001. aastal kokkukutsutud avangard-fusiongrupp. Tänaseks on Lippajatest kasvanud ablas organism, kes sööb hommikusöögiks krautrokki, lõunaooteks jazzi, lõunaks avangardi-eksperimentalismi, õhtusöögiks klassikat ja öösel rüüstatakse elektroonilise muusika külmkappi. Kõhutäie või vähemalt soolase psühhedeeliatikuvõileiva lisaks peekrile hullutavale improvisatsiooniveinile saab hea kuulaja kontserdil aga kindlasti. Sel korral esinetakse kvartetina: Ahto Abner (löökriistad), Tarvo Kaspar Toome (elektrikitarr ja süntesaatorid), Liis Jürgens (harf), Tanel Paliale (süntesaatorid)

KAIDO KIRIKMÄE & LAURI PAJOS
Paljude projektide (Glööd, Acid Complex, Bog Bogies, Dolm, Ragatmika, Hea rannik) kaudu tuntud Kaido Kirikmäe esitles eelmisel kevadel oma kasseti formaadis ilmunud esimest sooloalbumit "Lintprii" vaatamata sellele, et alustas muusika loomist juba 80. aastate lõpus ning on seda teinud väga erinevas suunas punkrock’ist indipopi ning meditatiivse elektroonikani. Sügiseks kavandab ta aga oma järgmise albumi „Ins Tallinn".


Samaaegselt fotostuudios toimuvate kontsertesinemistega võib baaris nautida pöörast segu väga erinevast eesti muusikast. Kõlavad nii ammused lemmikud kui ka senikuulmatud avastused nii aegade hämarusest kui ka kaugest tulevikust. Alari "Kaleidoskoop" Orav: "Üks lugu parem kui teine. Öö ja päev!" Ja kui peo käigus peakski tekkima kodumaise heli mürgituse oht, siis ei maksa imestada, kui plaadimängijasse satub ka mõni välismaine heliteos, aga ainult selleks, et meie oma muusika mõju veelgi rikastada.

Pilet üliõpilastele ja flaieriga 75 / teistele 125 flaieri võib printida aadressilt HUH'i leheküljelt http://www.huh.ee/