Eesti uudised
3. aprill 2008, 13:17

Linnaisad tutvustavad ka teisi kunstnikke peale Kangro (2)

Alates tänasest eksponeeritakse linnavalitsuse infosaalis Eesti Kujurite Ühenduse liikmete ideekavandeid ja makette.

"Näituse eesmärgiks on kokku viia loovisikud ja tööde võimalikud tellijad," ütles abilinapea Taavi Aas. "Kujuri looming hakkab elama alles linnaruumi paigutatult. Näitusega soovime juhtida kinnisvaraarendajate ning ettevõtjate tähelepanu võimalusele rikastada linnaruumi kunstiga," selgitas Aas.

"Enamasti on Tallinna püstitatud skulptuuride eesmärk midagi või kedagi mälestada ning nende kompositsiooniline lahendus ja vormikeel on üsnagi ühekülgne," ütles Eesti Kujurite Ühenduse juhatuse esinaine Mari-Liis Tammi.

"Tänapäeva kunst võimaldaks mitmekülgsemaid lahendusi, mis linnapilti oluliselt rikastaks. Parke, majadevahelisi õuealasid ja teisi avaliku ruumi osi kaunistavaid skulpturaalseid vorme on vähe. Skulptuurid looksid linnaruumi uusi emotsionaalseid aktsente."

"Skulpturaalsed vormid peaksid olema iga arhitektuurse lahenduse lahutamatu koostisosa," ütles Taavi Aas. "Näituse eesmärk ongi näidata skulpturaalseid ideid, mis vääriksid teostust."

"Kunst ei pea jääma muuseumiseinte vahele, vaid muutuma linnaruumi osaks. Vaid kunstiga väärtustatud avalik ruum muutub inimväärseks elukeskkonnaks," ütles linnakujunduse ja haljastuse osakonna juhataja Ruth Laos.

Eesti Kujurite Ühendus ja Tallinna linnavalitsus julgustavad linlasi, Tallinna ettevõtteid ja kinnisvaraarendajaid rikastama kodulinna dekoratiivse ja skulpturaalse kunstiga.

Linnavalitsuse infosaalis näeb Peeter Leinbocki, Lembit Palmi, Anu Põderi, Elin Toberi, Liis Kelderi ja Juta Eskeli ideekavandeid.