HIRMUS KAOTUS: Eesti popmuusikataevas on ühe tähe võrra vaesem – tütarlastebänd 2U lagunes koost, sest Iglesiase-Anett ei viitsi enam laulda. Pettunud bändikaaslane Gerda valas sellest kuuldes pisaraid, sest ka tema jaoks on tähelend nüüd lõppenud. Foto: Erakogu
Inimesed
28. märts 2008, 00:00

Miks Iglesiase-Anett laulmise lõpetas? "Ta kurtis, et näeb laval välja liiga lühike ja paks!" (49)

Eestimaad on tabanud korvamatu kaotus: Iglesiase-Anett plikadeduost 2U teatas esmalt purjus ja siis ka purukaine peaga, et saadab laulmise seenele!

"Anett liialdab ikka ka, aga kurdab, et on minu kõrval lühike ja paks," valgustab bändikaaslane Gerda noore staari varajase kustumise tagamaid.

Üleeile vastu ööd potsatas meelelahutusajakirjanike meiliboksi üliemotsionaalne pressiteade bändi 2U mänedžerilt Fred Sonnelt, mille sisu oli lühidalt kokku võttes järgmine: tule jumal appi, Iglesiase-Anett ei taha enam laulda!

Hirmus pauk tabas mänedžeri eelmisel reedel ööklubis Panoraam, kus Anett oma otsusest nagu välk selgest taevast teada andis. Mänedžer põleb nüüd pühas vihapalangus ja lubab 2Uga täielikult lõpparve teha. Mis tähendab kuulsusesära tuhmumist kahjuks ka Aneti ilmsüüta bändikaaslase Gerda Viksi jaoks. "Gerda nuttis eile," teab Sonne.

"Nii väga tahtsin sellega tegeleda, olin vaimustuses ja ootasin väga uusi esinemisi," pihib Gerda, kes on SL Õhtulehele kommentaari andmiseks korraks 11. klassi tunnist koridori astunud. "Niisugune elu mulle meeldib. Sellepärast, et Anett nii tegi, tuli sellele kõigele lõpp!"

Gerda sõnul kurtnud Anett varemgi, et laulmine pole tema jaoks, aga lubanud, et loobub suve lõpus. Sellepärast oli reedel juhtunu Gerda jaoks täielik šokk: "Anett tuli esinemast ära, rääkis midagi oma sõbrannadega ja teatas äkki, et Gerda, ma tahan sulle ka midagi öelda – ma ei taha enam laulda! Esinemine ei läinud meil ka väga hästi, Anett ei pühendunud ega keskendunud."

Anett jõi ennast enne kontserti purju

Gerda kinnitab, et äsja 18aastaseks saanud Anett oli reedel esinemisele jõudes tublisti alkoholi pruukinud: "Ta tavaliselt ikka tipsutab normaalselt, aga nüüd oli päris korralikult vindine. See oli ehmatus."

"Lõhnad olid tal esinemisele jõudes juures," kinnitab ka Sonne ja tänab õnne, et 2U esinemise ajal polnud klubis just väga palju rahvast. Kuigi mänedžer ei usu, et Aneti lahkumises mängis rolli tema kui Iglesiase pruudi kuulsus, on Gerda teist meelt. Anett kurtnud, et keegi ei võta teda üheööseikluse tõttu tõsiselt. Sonne sõnul pidavat Anett end aga hoopis Gerdast inetumaks, lühemaks ja paksemaks ning elavat seda väga üle. "See on nii juba aegade algusest saati!" kinnitab seda Gerdagi. "Anett liialdab ikka ka, aga ta kurdab, et on lühike ja paks ja mina tema kõrval pikk ja peenike – sõbrannade meelest ei olevat see ilus."

Ka tundvat õhtukoolis õppiv Anett järsku targaks saamise tuhinat – lauljakarjäär segavat kooliskäimist. Gerda seda ei mõista, sest temal edeneb õppimine öiste esinemiste kiuste suurepäraselt.

Plikabändid teevad mänedžerile tuska

Algul polevat mänedžer Fred Sonne Aneti loobumisotsust tõsiselt võtnud: "Ebakaines olekus artisti ei saa kohe uskuda!" Praeguseks on Sonne enda sõnul aga lausa masenduses. Ta ütleb, et pani 2U promomisse meeletult aega ja energiat. Tegelikult olla 2U algusest peale talle ainult häda ja viletsust toonud.

Kohe alguses lahkus bändist tüdruk nimega Käthi. "Temaga oli täpselt sama lugu – ei tahtnud enam laulda!" kurdab Sonne. Käthi asemele leiti Gerda, aga üks jama ajas ikka teist taga. Küll ei saanud Anett laulda, sest tema sõbranna hüppas viienda korruse aknast alla, küll leppis Sonne tivolituuri juhi Lauri Viiknaga tüdrukutele esinemised kokku, järgmisel päeval põles tivoli aga maha...

"Ja nüüd siis selline lugu!" põrutab Sonne pettunult. Seni polevat Anett mänedžerile millegagi märku andnud, et kuulsus hakkab üle viskama. "Muidu oleksin ju varem nendega lõpu teinud! Plaat on ju peaaegu valmis, kümmekond lugu ära lindistatud, ja nüüd jääb see kõik niisama," nuriseb Sonne. Mingit lepingut ei pidavat tal Anetiga olema, nii et kui tüdruk tahab jalga lasta, ei saa teda võimu ega väega kinni hoida.

Aneti kõige alatumaks tembuks peab Sonne aga äraütlemist Kuldse Plaadi auhinnagalal esinemisest. Kimbatuses mänedžer pidi väljareklaamitud 2U asemele kähku uue esineja leidma.