Foto: Aldo Luud
Inimesed
27. märts 2008, 00:00

Rolf Junior ruttas Anne Veski kontserdile laulma otse haiglast (23)

"Arvati, et mul on pimesoolepõletik, ja taheti kohe lõigata, aga ma ei lasknud," räägib Rolf Junior, kuidas tugev kõhuvalu ta päev enne Anne Veski kolme juubelikontserti, kus temagi esinema pidi, haiglavoodisse aheldas.

"Neljapäeva öösel vastu reedet oli öö otsa meeletu kõhuvalu," kirjeldab laulja Rolf Roosalu ehk Rolf Junior kõige algust. Kui ta lõpuks kella vaatas, näitas see 6.10. "Olin terve öö kannatanud. Siis mõtlesin, et kutsun endale kiirabi. Kiirabi ei teinud midagi muud kui kaks süsti," ütleb Rolf. Ülejäänud hommiku ta ainult oksendas.

"Ja kui ma päeval üles ärkasin, siis otsustasin ise traumapunkti vereproovi andma minna. Mind jäeti sisse – olin reede öö vastu laupäeva haiglas. Arvati, et mul on pimesoolepõletik, ja taheti kohe ka lõigata, aga ma ei lasknud. Küsisin, mis on alternatiiv, ja öeldi, et võime proovida antibiootikumiravi," meenutab Rolf oma tervislikku seisundit päev enne Anne Veski esimest kontserti. "Olin öö otsa tilguti all: nad arvasid, et äkki ma ikka lähen hommikul opile."

Kell 10 haiglast välja, kell 11 juba bussis

"Tegelikult pimesoolt ravida ei saa – antibiootikumidega saab lihtsalt põletiku alla tõmmata. Öeldi, et vaatame hommikul, kuidas on, ja siis otsustame. Hommikuks oli veri põhimõtteliselt korras. Nad küsisid küll, kas lõikame või ei lõika, ja ma ütlesin, et ärge lõigake, mul on kaks nii tähtsat asja nädalavahetusel plaanis," räägib Rolf, kuidas ta oma tervise Anne Veski kontserdil osalemise nimel ohtu seadis. "Sellist võimalust, et Annega koos esineda, nii kergelt käest lasta ei tahaks. Kuna enesetunne oli juba natuke parem, siis ma ei lasknud endale nuga sisse lüüa," sõnab vapper laulja.

"Laupäeva hommikul kell 10 sain haiglast välja. Kiiresti koju, vahetasin riided, esinemisasjad kaasa. Ja juba kell 11 väljus raadiomaja eest buss Jõhvi poole. Päris hull nädalavahetus oli," meenutab Rolf. "Tegelikult tahtsid nad mind üheks ööks veel haiglasse jätta."

Varem või hiljem jälle haiglas?

Möödunud nädalavahetusel laulis Rolf Junior Anne Veski kõigil kolmel juubelikontserdil. Üks neist oli laupäeval Jõhvis, teised kaks pühapäeval Tartus.

"Tegelikult midagi hullu ei olnud. Jõhvi kontserdil kõht veel valutas natuke. Tartus oli juba enam-vähem okei. Praeguseks tunnen ennast hästi," sõnab Rolf. "Jumal tänatud, et ma seda teha ei lasknud! Ikka kuuks ajaks rivist välja – kõik esinemised ära ja... See on päris karm minu erialal."

Rolfile ennustati haiglas, et ega see jant ühe korraga piirdu. "Nad ütlesid mulle, et sa tuled siia varem või hiljem tagasi – nädala pärast või kahe kuu pärast või aasta pärast. Kui pimesool juba ükskord tunda annab, siis lõigatakse see nagunii ära."