Foto: All Over Press
Inimesed
12. märts 2008, 00:00

Ropp rokk: Mötley Crüe muusikud võistlesid, kumb suudab kauem pesemata olla (6)

Rokifännid ootavad põnevusega juunis ilmuvat raamatut "Rock Star Babylon", mis räägib nende iidolite legendaarsetest vägitegudest.

Näiteks Mötley Crüe rokkarite Tommy Lee ja Nikki Sixxi võistlusest, kumb suudab kauem pesemata olla.

New York Posti teatel on Jon Holmes raamatusse valinud teiste seas vahejuhtumi, mis peaks Mötley Crüe rokkaritega maganud groupie’sid sundima küll keemilisse puhastusse minema. Bändi trummar Tommy Lee ja bassimees Nikki Sixx katsusid Mötley Crüe mölluaastatel rammu, kumb suudab kauem olla pesemata. Ihu ei tohtinud harida ei vannis ega kraani või duši all. Kemplusel oli lisaklausel: kaotab see, kes ajab oma räpasusega mõne groupie oksele või haiseb nii, et fännitar põgeneb voodist.

Ihaldusväärsed naistelemmikud seksisid kumbki kaks kuud igal õhtul kuni nelja agara fännitariga, väidab Jon Holmes. Võistlusele tegi lõpu keegi noor groupie, kes ei suutnud Nikki Sixxi räpasust taluda ning oksendas ta suuseksi ajal pahinal täis. Vahejuhtum on läinud ajalukku nn spagetiintsidendina, sest piiga oli enne iidoli kallale asumist spagette söönud.

1981. aastal Californias kokku tulnud Mötley Crüe’d tuntakse elupõletajaliku stiili poolest. Ehkki nüüdseks on rokkarite jaks mõnevõrra raugenud, külvasid nad oma hiilgeajal 1980. aastatel hirmu ja armu. Kõik liikmed on korduvalt seadusega vastuollu sattunud, istunud vanglas ning olnud sõltuvuses alkoholist ja narkootikumidest.

1984 tegi solist Vince Neil tagasiteel viinapoest ränga avarii, tappes oma kaassõitja, Hanoi Rocksi trummari Nicholas "Razzle" Dingley.

1987 oleks heroiini üledoos Sixxi äärepealt hauda viinud. Teel haiglasse konstateeriti juba bassimängija surm, kuid üks meedikutest keeldus alla andmast ning tegi Sixxile kaks adrenaliinisüsti otse südamesse, mis rokkari ellu äratasid.

Dekandentlik eluviis oleks Mötley Crüe äärepealt laiali ajanud. 1980ndate lõpul sekkusid bändi mänedžerid, kes sundisid muusikuid võõrutusravile minema, väites, et vastasel juhul naasevad osa neist Euroopa turneelt laibakotis.

Nikki Sixx on abielus olnud kahe endise Playboy modelliga, kellega tal on kokku neli last.

Tommy Lee paistis 1990ndatel õnne leidvat "Rannavalve" sekspommi Pamela Andersoniga, kuid 1998 arreteeriti trummar süüdistatuna oma naise kallal vägivallatsemises. Pamela väitis, et Tommy oli teda jalaga peksnud, sellal kui ta ise üht oma pisipoegadest süles hoidis. Ajal, kui Tommy Lee neljakuist vanglakaristust ära istus, andis Pammy lahutuse sisse.