J. D. JA TEMA STATIIV: Kuulsa statiivi on disaininud Šveitsi kunstnik H. R. Giger, kes on kujundanud ka legendaarse õuduka «Alien» monstrumi.Foto: Mari Peterson
Inimesed
12. veebruar 2008, 00:00
Pildigalerii kontserdist!

Korni bassimees Fieldy nägi Tallinna vaid laevalt (3)

Vaata pilte! 

 "Saabusime suhteliselt hilja. Aga tulime laevaga ja merelt paistis linn tõesti ilus," kiitis SL Õhtulehele Tallinna kaunidust bändi bassimees Fieldy ehk Reginald Arvizu paar tundi enne seda, kui Korn Saku Suurhallis lavale astus. Arvizu on üks kahest põhikoosseisumehest, kes Tallinna kontserdi ajaks veel rivisse jäänud.

Fieldy pole bändis sugugi vähetähtis figuur, tema juhib näiteks Korni merchandise-meeskonda ehk bändinänniga kauplemist. Kuuldavasti olla ka viimase kui ühe Korni plaadi nimed tema välja mõeldud. Rääkimata sellest, et basskitarristide ilmas on ta tunnustatud saundiinnovaator, korduvalt maailma parimaks bassimeheks hääletatud ning tema instrumendiks on kitarritootja Ibanezi tehtav temanimeline signatuurpill, kuulus K-5.

Laulja Jonathan Davis andis Tallinnas vaid ühe intervjuu ja seda pärast kontserti lätlastele, sest järgmisel päeval seisis ees mäng Riias.

Kolasid Prisma supermarketis

Kuidas teie tuur läinud on?

Väga hästi, igal pool on vastuvõtt suurepärane.

Kas Tallinnas ringi vaadata ka saite?

Ei. Me saabusime suhteliselt hilja. Aga tulime laevaga ja merelt paistis linn tõesti ilus. Kahjuks polnud meil üldse mahti, et seal ringi vaadata. Jõudsime siia (Saku Suurhalli – toim) ja siis oli ainult tund vaba aega. Linna poleks jõudnud, vaatasime siin kõrval poes ringi. Nii et ma pole linna näinud, aga ma arvan, et see oleks mulle meeldinud. Loodame, et järgmisel korral.

Meienigi jõudsid kuuldused, et vau, Korn kolas Prismas riiulite vahel. Kuidas tundus?

Lahe. Vaatasime lihtsalt ringi, et mis ja kuidas.

Miks tuuril selline nimi on – "Bitch, We Have a Problem"?

See on ühe loo pealkiri meie uuelt plaadilt ja mõtlesime, et see oleks tuurile cool nimi.

Kas Ameerika ja Euroopa publikul on sinu meelest vahet?

Euroopa publik on ehk erksam, laulab enne kontserti bändi oodates koos, plaksutab rohkem käsi ja nii... Aga võib-olla see tuleb lihtsalt sellest, et nad pole meid tükk aega näinud.

Mis plaanid on Kornil käesolevaks aastaks?

Kõigepealt tuleb tuur lõpetada. Meil on käia veel Lõuna-Aafrikas, Lõuna-Ameerikas, Austraalias, Uus-Meremaal, kuni aprilli lõpu või mai alguseni. Siis võtame paar kuud puhkust ja läheme koos Munky ja Jonathaniga stuudiosse uut plaati salvestama.

Kitarrist Munky lahkus hiljuti keset tuuri, sest ta isa olevat haigestunud. Millal on oodata tema naasmist?

Üsna varsti, ma arvan, et paari nädala jooksul. Meie vahel on kõik korras, me saadame vastastikku tihti SMSe ja tunneme teineteise käekäigu vastu huvi.

Kirjutab tuuri ajal ka raamatut

Korni mehed on öelnud, et neile ei meeldi termin nu metal. Aga kas pole ikkagi uhke tunne olla terve muusikastiili rajaja?

Ma ei tea, mul on sellele raske vastata. Ma ise kuulan vana kooli metalit, kõike vana. Mulle meeldib vanem Metallica, Sepultura, Pantera, kuni kogu 80ndate kraamini välja: Dio, Iron Maiden, Queensryche, kõik need vanad bändid. See, kuidas Korn kõlab... ma ei tea, see lihtsalt juhtus (naerab). Igaüks meist tõi kaasa selle muusikastiili, mis talle meeldis, ja nii sündiski Korn.

On tuhandeid bände, kes näevad välja nagu Korn ja kõlavad samamoodi. Mis tunne on seda kõike vaadata?

Ma arvan, et see on lahe, sest seda rohkem on selles stiilis bände, keda endaga koos tuurile valida. Kui Korn alustas, polnud meil kellegagi tuuritada, sest sedasorti bände lihtsalt polnud.

Kas sul on ka kõrvalprojekte?

Jah, ma töötan ühe projekti produtseerimise kallal, selle nimi on Still Well. Teeme seda ühe tüübiga, kes on meiega tuuril kaasas. Me oleme koos ühes bussis ja salvestame seal igal öösel. Meil on kaheksa lugu enam-vähem valmis, neist neljal on tekst ka olemas. Tahame selle tänavu plaadina välja anda. Samal ajal töötan ma oma sooloalbumi kallal. See saab olema instrumentaalne – funk’i, jazz’i ja fusion’i laadis, puhtalt kuulamiseks. Paralleelselt töötan ka raamatu kallal. Selle pealkiri on "Got The Life" ja ilmuma peaks ta aprillis.

Kui sa parajasti tuuril ei ole, kuidas näeb välja su päev kodus?

Täiesti tavaline. Hommikul ärkad üles, teed kodus väikese trenni, siis hakkad tööle. Töö on seotud muusikaga, bändi asjade ajamisega ja nii...

Korni juured on Bakersfieldis. Elad sa ikka veel seal?

Ei, ma elan juba üsna ammu Los Angeleses.