Inimesed

Netikommentaarid: mida ja kust osta? (4)

Allikad: Delfi Naistelehe ja Perekooli netifoorumid, 31. jaanuar 2008, 00:00
Mida Eestist Soome viiakse:

"Soomes töötades elan põhiliselt kodust kaasa toodud konservsuppidest ja -hautistest. Lisaks võtan alati kaasa kohupiima, kodujuustu ja hapukoort, sest sellised tooted Soomes praktiliselt puuduvad. Heal juhul on võimalik leida mingi üks analoog, aga see on eestimaise hapukoore ja kohupiima hale vari (soomlastele pole need omased vist)."

"Ostan alati kaasa Eesti rukkileiba. Soomes on rukkileib tuim ja maitsetu. No mõni koorikleib ehk kõlbakski, aga suuremad leivad on väga tuimad. Sellist pehmet ja hapukat polegi."

"Alati võtan kaasa tüki sinki ja pasteedikarbi. Nii häid sinke-vorste nagu Eesti parimad tooted, Soomes polegi."

"Alati kui Soomest Eestis käin, toon vürtsikilu, Tallinna leiba, hapukoort, vorsti ning majoneesi (Soomes müüakse peale Hellmansi ainult s...a)."

Mida Soomest kaasa ostetakse:

"Mina toon Soomest pesupulbrit, loputusvahendit ja nõudepesuvahendit. Eestis on müügil vaid Poolas toodetu ja kvaliteedivahe on märgatav."

"Risifruttit (mannaga!) ja viilit (jogurti moodi asi)."

"Mina tõin põhjapõdra liha. Poron käristus – mikrolaineahjus soojendada."

"Toon alati John Westi tuunikala laimiga. Tuunikala valik on Soomes parem ja maitsvam."

"Ostan maisitortiljasid, sest meil müüakse ainult nisutortiljasid, juustu ja heeringapurke (mulle maitseb magusam heeringas)."

"Lõhe- ja forellifileed olen toonud, põhjapõdraliha samuti."

"Rembrandti hambapastat."

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee