Ingrid TähismaaFoto: Arno Saar
Tele
5. detsember 2007, 17:14

Ingrid Tähismaa: jätan Kroonika südamerahus maha (91)

Tänasest ametist lahkunud seltskonnaajakirja Kroonika nüüd juba endine peatoimetaja Ingrid Tähismaa ütles, et jätab ajakirja südamerahus maha.

''Ma töötasin Kroonikas kümme aastat ja kümme kuud, mis on piisav aeg, et vaadata oma elus edasi,'' rääkis 1997. aastast Kroonikat juhtinud Ingrid Tähismaa SL Õhtulehe võrguväljaandele.

Tähismaa lisas, et ta jätab seltskonnaajakirja südamerahus maha, kuna on teinud kõik selleks, et ajakiri alustab järgmisel aastal uue hingamisega. ''1. jaanuarist muutub Kroonikas kõik ja sealt edasi on juba uue peatoimetaja kätes,'' lisas ta.

Küsimusele, mis oli lahkumise põhjuseks, ütles Eesti seltskonnaajakirjanduse emaks tituleeritud Tähismaa, et väljaande omanike ja tema erinev nägemus ajakirja arengust. ''Ja kui need ei kattu, siis on selge, et ega omanikud ei lahku,'' naeris ta.

Lähiplaanide kohta rääkis Ingrid Tähismaa, et kavatseb rahulikult kodus lastega jõulud veeta, maja kaunistada ja alles uuel aastal edasi vaadata. ''Mingeid tulevikumõtteid mul veel ei ole, sest olin Kroonikale 110 protsenti truu,'' ütles ta.

Tähismaa hea tuttav Urmas Sõõrumaa, kes hetkel Ukrainas viibib, ütles SL Õhtulehe veebitoimetusele naljatades, et eks Ingrid lähe nüüd Justi! tööle. Et Ingridi eksabikaasa Inno Tähismaa sõnavõtud mehe blogis võisid juhtunus mingit rolli mängida, Sõõrumaa ei usu. "Hullem on juba ju üle elatud," lisas ta.

Tähismaa endine abikaasa Inno Tähismaa teemat SL Õhtulehele kommenteerida ei soovinud. Mees on eksnaist oma blogis korduvalt teravalt kritiseerinud.

Vahetult pärast teadet muutustest Kroonika meeskonnas ilmus mehe ajaveebi postitus pealkirjaga "Jeee! Jee! Jee!".

Esmaspäevast alates on Kroonika uus peatoimetaja Margus Müil, kes töötas seitse aastat Kroonikas tegevtoimetajana ning lahkus sealt osaühingusse Profimeedia.