Lenna Kuurmaa (filmi tegelaskuju Maya) endise tselluloosivabriku katlamajas, kus toimusid filmi "Kuhu põgenevad hinged" võtted. Foto: Tiina Kõrtsini
Film
22. oktoober 2007, 07:57

Aidi Valliku Anni-loost sai täispikk mängufilm (3)

Sel nädalal jõuab kinodesse osaliselt Aidi Valliku stsenaariumil valminud film kahest teismelisest tüdrukust "Kuhu põgenevad hinged?", mis on inspiratsiooni leidnud kirjaniku Anni-lugudest.

Vallik kirjutas filmi stsenaariumi poolteise aasta jooksul ümber viis korda, järgmised viis versiooni kirjutasid omakorda stsenaristid Peeter Sauter ja Rainer Sarnet, kirjutab Lääne maakonna leht Lääne Elu.

Esialgu plaanitud filmile järgneb ka kolmas Anni-lugu raamatuga "Mis sinuga juhtus, Ann?". Valliku sõnul võib öelda, et film ja raamat on kaks eri asja, sest stsenaariumi rohke ümberkirjutamisega kaotasid filmis Anni-lugudest tuntud tegelased oma karakteri ja ka tausta.

"Olen filmi näinud mitteametlikul esilinastusel ilma tiitrite ja valmis helita. Selle karakterid on kaugel sellest, millisena mina neid kujutasin," ütles Anni-tegelase looja Aidi Vallik. Tema stsenaarium on muutunud, endiseks on jäänud vaid loo põhisündmustik.

Raamatu-Ann on kirjaniku sõnul teadlikult konstrueeritud karakter: tüdruk, kellega paljud Eesti teismelised neiud end samastada saaksid. Nii-öelda paljude tüdrukute sõbranna. Filmi-Ann on aga veidi eraklik, võiks öelda, et isegi nohiklik.

Film räägib Annist, kelle ema ja kasuisa saavad ootamatult teise lapse. Annil on uute oludega raske harjuda ja ta hakkab soovima, et kõik oleks nii nagu varem. Tüdruk sõbruneb satanistidega ja ühel päeval soovib oma lapsikus palves deemonitelt, et saaks kõik endiseks muuta. Väikevend jääbki raskelt haigeks, mis paneb Anni mõistma, et ta ikkagi armastab oma venda. Tüdruk hakkab tegema kõike, et oma halba soovi tagasi võtta.

Anni rollis on Vanalinna hariduskolleegiumi lõpetanud Ragne Veensalu, Anni sõbrannat Mayat kehastab Vanilla Ninjast tuntud Lenna Kuurmaa. Operaator on Mait Mäekivi, stsenaristid Peeter Sauter, Rainer Sarnet ja Aidi Vallik; kunstnik Liina Keevallik, kostüümikunstnik Reet Aus. Originaalmuusika on kirjutanud Janek Murd.