Saund
1. oktoober 2007, 16:37

Joe Cocker saabub Tallinnasse eralennukiga (5)

6. detsembril maailmatuuri Hymn For My Soul raames Eestisse saabuv muusikalegend Joe Cocker saabub Eestisse eralennukiga ning toob kogu toitlustuse endaga kaasa.

„Cockeri tingimus toitlustuse osas on suhteliselt harukordne. Tavaline on, et artist tellib toitlustuse kohapealselt korraldajalt," ütles kontserdi pressiesindaja Reno Hekkonens. „Laulja toob kaasa ka oma kokad ja assistendid. Seda, mis staari menüüs on, pole avaldatud," lisas Hekkonens.

Laulja on teada andnud ka nõudmsied majutuse suhtes. Joe Cocker soovib ööbida viietärnilises vanalinna hotellis, mis oleks vaikne, hubane ja privaatne. „Korraldaja valib hotelli välja ning annab artisti esindajal valida kolme variandi vahel," ütles Hekkonens.

Joe Cocker viibis Eestis viis aaastat tagasi, mil ta andis väljamüüdud kontserdi Vabaduse platsil.

63aastase Cockeri karjäär on jätkuvalt tõusuteel. Laulja viimane album tõusis inglise Top 10sse ning viibis suvel ja sügisel paljude riikide Top 40s.

Joe Cocker on muusikamaailma suurikoon, kes sai tuntuks 1960ndatel. Cocker on maailmale kinkinud selliseid üldtuntud laule nagu You Are So Beautiful, Up Where We Belong, You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heart ning paljusid teisi muusikamaailma kullafondi kuuluvaid hitte.

Cockeri tähelend sai USAs hoo sisse 1969. aastal, mil ta esines populaarses Ed Sullivani telesaates. Samal aastal esines mees juba Woodstockis poolemiljonilise auditooriumi ees.

1980ndad viisid Cockeri megastaari staatusesse. Tee muusikaparnassi tippu kindlustasid eelkõige Oscari galal esmaesitatud lugu Up Where We Belong, mis murdis staari USA edetabelite tippu, Unchain My Heart, When The Night Comes jpt.

Cockeri tähelend jätkus 1990ndatel, mil artist üllitas seitse edukat stuudoplaati, nende hulgas ülimenukad Have A Little Faith In Me ja Night Calls.

Viimastel aastatel on Cocker aktiivselt esinenud üle maailma ning salvestanud iga kahe aasta tagant stuudioalbumi.

Joe Cocker on abielus ning elab Hullu Koera rantchos (Mad Dog - üks esimesi artisti kauamängivaid), Colorados osariigis, USAs.