KUURIST GLAMUURI: Koledast ja räämas Volta tehase ballisaalist saab peagi glamuurne tantsusaal. Foto: Marianne Loorents
Inimesed
25. august 2007, 00:00

Menusaate “Tantsud tähtedega” uus stuudio ehitatakse miljoni eest vanasse Volta tehasehoonesse

"Tantsud tähtedega" saab uue võttepaiga miljoni eest. "Kogu stuudiokompleks on hetkel küll košmaarses seisus, aga pole midagi, lööme läikima!" on peaprodutsent Raivo Suviste saatele "Tantsud tähtedega" uue stuudio rajamise osas optimistlik.

Täiesti uue võttepaiga rajab Kanal 2 koostöös saate produktsioonifirmaga BEC hittsaate uue hooaja tarbeks Tallinna kesklinna vahetusse lähedusse Tööstuse tänavale.

Stuudioks ehitatakse endise Volta tehase ballisaal. Ruum valmis kuuekümnendatel aastatel, aga on nüüd lagunema ja täiesti unarusse jäetud. 750 ruutmeetri suurune stuudio läheb esialgse hinnangu järgi maksma ligikaudu miljon krooni.

Püsistuudiot kohast Suviste sõnul siiski ei saa: kohe pärast võtteperioodi lõppu on omanikul kavas saalist midagi hoopis muud ehitada. Kuid ka möödunudaastast stuudiot ei saanud enam kasutada – tookord ehitati stuudio hulgifirma Smarten laoruumidesse, kuid needki on nüüd leidnud juba teise rakenduse.

Saalis on küll juba olemas tantsimiseks ideaalne parkettpõrand, aga see on mõnest kohast niiskuse ja vahelduva temperatuuri koosmõjul künklikuks punsunud. "Teeme korda – sellist põrandat ei saa ju kasutamata jätta!" lubab Raivo Suviste.

Tehasehoone kasuks langes otsus produtsendi sõnul ka seetõttu, et tehase laekonstruktsioonid on head ja tugevad. Peavad need ju tohutult raskeid prožektoreid ja kaameraid kandma.

Põhjalikku uuendamist vajab hoone katus: praegu sajab vihmavesi sisse koguni 16 kohast. See ongi põhjus, miks põrand hukka on läinud.

Ka green room’iks ehitatav saal pole teab mis heas seisus, kuid saate tegijad ja ehitajad usuvad, et lõpptulemus tuleb vägagi glamuurne.

Saalil on ka üks äärmiselt kaunis nüanss – tervet seina kattev uhke maaling, mis on kenasti säilinud. "Stuudio kujundaja Ain Nurmela ei suutnud oma silmi uskuda, et kusagil Tallinnas nii ehe – kuigi täiesti laokil ja lagunenud – saal veel alles on! Kohalike käest kuulsime, et seinamaali teinud kunstnik sai selle valmis kuu ajaga ja talle anti töötasuks 5000 rubla, mis oli omal ajal kõva raha. Selle eest oleks žiguli saanud!" sõnab Raivo Suviste.

Suviste ütleb, et oma abikäe on lubanud ehitamisel ulatada ka Koger & Partnerid. Ehitustöid alustatakse juba järgmisel nädalal. Lõpetatud peavad need olema oktoobri alguseks.

"Tantsud tähtedega" jõuab ekraanile oktoobris. žürii liikmed on juba teada – Merle Klandorf, Ants Tael, Jüri Nael ja uue tegijana Janika Mölder.

Uue hooaja tähtedest on osalemist kinnitanud Katrin Karisma. Saate juhtimist jätkab Mart Sander, kuid tema lavapartner on seni veel lahtine.