Foto: Postimees
Eesti uudised
2. august 2007, 09:04

Alkoturism võib alata (23)

Vastukaaluks värskelt jõustunud alkoholi jaemüügi piirangutele pealinnas avati täna veebikeskkond, mis koondab infot pea kõigi Eesti omavalitsuste vastavate piirangute ning nende territooriumitel avatud kaupluste/tanklate kohta.

Ettevõtmise taga seisab MTÜ Ettevõtlikud Noored, kes on lehekülje loonud selleks, et illustreerida absurdset olukorda, kuhu "Eesti alkoholipoliitika terviklahendus" poliitilise otsustusvõimetuse ja populistlike otsuste tulemusena on jõudnud.

Ühing kutsub kodanikualgatuse korras toetama alkoholi jaemüügile ühetaolise regulatsiooni kehtestamist kogu Eesti territooriumil ning on selleks algatanud veebilehel ka allkirjade kogumise kampaania.

Ühingu eestvedaja Reigo Kimmeli sõnul ei saa normaalseks pidada olukorda, kus suurest hypermarketist õhtul õlut ei saa, aga mõne kilomeetri kaugusel asuvast naabervalla külapoest samal ajal saab.

Alkoholi jaemüügi piiranguid on iseenesest vajalikud, kuid olukorras, kus Eesti omavalitsustes on neid kümneid erinevaid - nii kellaaegadest, alkoholi mahuprotsendist kui ka asustuse tihedusest sõltuvaid - ei saa Kimmeli hinnangul rääkida ei terviklikust ega poolikust alkoholipoliitikast.