250 000 DOLLARI KROON: Mullune Miss Universum, Puerto Ricost pärit Zuleyka Rivera Mendoza asetas jaapanlanna Riyo Mori pähe 250 000 dollarit maksva krooni. Foto: Reuters
Inimesed
30. mai 2007, 00:00

Jaapani baleriin Riyo Mori krooniti universumi kauneimaks naiseks

Esmaspäevaõhtusel "Miss Universumi" võistlusel Mexico Citys pandi kroon 20aastase jaapanlanna Riyo Mori pähe. Eestit esindavat Viktoria Azovskajat 15 finalisti hulka ei valitud.

Enne võitja väljakuulutamist krahmas jaapanlanna Riyo esimeseks printsessiks kroonitud brasiillannal Natalia Guima­rae­sil käest kinni, kirjutab Associa­ted Press. Kui mullune miss, Puer­to Ricost pärit Zuleyka Rivera Mendoza briljantidega ja pärlitega kaunistatud krooni Riyo juustele asetas, värises tumedapäine tantsijanna vapustusest.

Unistab isiklikust tantsukoolist

Shizuoka väikelinnast pärit Riyo Mori on neljandast eluaastast saadik balletitunnis käinud ja loodab kunagi avada tantsukooli. "Olen õppinud olema õnnelik, kannatlik ja rõõmsameelne. Seda tahan õpetada ka järgmisele põlvkonnale," ütles Riyo intervjuuvoorus. Riyo vanaema oli aastaid tagasi rääkinud unistusest, et tema lapselaps võiks saada enne 20. eluaastat Jaapani iluduskuningannaks. "Astusin võistlusse suurte lootuste ja raugematu sihikindlusega see unistus ellu viia," ütles kaunitar võistluseelses usutluses.

15 edasipääsenut, kelle žürii oli valinud eelmise nädala bikiini-, õhtukleidi- ja intervjuuvooru põhjal, kuulutati välja üsna õhtu hakul. Finalistide nimesid ei avaldatud, et kõik 77 missi saaksid end telepublikule tutvustada. Silma torkas brünettide ülekaal.

Eesti missi, blondi Viktoriat esikaunitaride hulka ei valitud, küll aga jäid sõelale Ukraina miss Ljudmila Bikmu­llina ja Taani esindaja Zakli­na Sojic. Hiljem selgunud esiviisiku seas polnud ainsatki heledapäist näitsikut. Kolmandaks jäi Venezuelast pärit Ly Jonaitis, neljandaks korealanna Honey Lee.

Viiendaks platseerunud Miss USA Rachel Smith elas õhtukleidivoorus üle vapustuse. Ta komistas ning kukkus põrandale, kuid suutis end kohemaid koguda ning naeratades jalule tõusta.

Rootslased pöörasid võistlusele selja

"Miss Universumilt" otsustas välja jääda Rootsi miss, ehkki Rootsi on väheseid riike, kes on iluduskuningannakrooni võitnud kolm korda. 20aastane Isabel Lestapier Winqvist loobus, sest paljude rootslaste hinnangul pole "Miss Universumi" võistlusel nüüdisnaisega midagi ühist.

Staaržürii seas olid näiteks iluuisutamise olümpiavõitja Michelle Kwan, kuulus juuksur Ken Paves, moekunstnik Marc Bouwer, ajakirja Elle moetoimetaja Nina Garcia ja endine Miss Universum Daya­na­ra Torres.