TÜTREGA: Jack Nicholsoni ja näitlejanna Rebecca Broussardi tütar Lorraine on 17aastaselt mänginud juba mitmes filmis.
Inimesed
23. aprill 2007, 00:00

Eile tähistas 70. sünnipäeva 2000 naise magataja Jack Nicholson: "Minu tantsud on tantsitud." (4)

Eile tähistas 70. sünnipäeva Hollywoodi kurikuulsaim naistemees Jack Nicholson. Oma rehkenduste järgi on ta maganud üle 2000 naisega.

Jack Nicholsoni elu algas USA väikelinnas Neptune’is nagu seebiooper. Tema tantsijannast ema oli rasedaks jäädes väga noor. Ehkki lapse isa, šõumees Donald Furcillo nõustus June’iga abielluma, selgus, et ta oli juba abielus. Furcillo oli küll valmis poja eest hoolitsema, kuid June’i ema Ethel sekkus otsustavalt. Ta ütles, et kasvatab beebi ise üles – osalt selleks, et June saaks tantsukarjääri teha. Nii kasvaski Jack pärisema ja tädisid oma õdedeks pidades. Tõe sai ta teada alles 1974 pärast vanaema ja ema surma – ajakirja Time reporteri käest, kes kirjutas temast artiklit. Ise on Nicholson väitnud, et ei tea oma isast midagi. "Ainult Ethel ja June teadsid, ja nemad ei rääkinud kellelegi."

Naiste keskel üles kasvanud nooruk, kes koolis pärjati tiitliga klassi kloun, lahkus sünnilinnast 17aastaselt, sihiks päikeseline California ja filmimeka Hollywood. Kuna Jack oli valmis tegema ükskõik mida, et jalga filmistuudio ukse vahele saada, läks ta Metro-Goldwyn-Mayerisse jooksupoisiks ning koolitas end teatristuudios. Esimese filmirolli tegi Nicholson 1958. aastal. Edu saabus road-movie’ga "Easy Rider" (1969). Kodus on tal kolm Oscarit – filmide "Lendas üle käopesa", "Helluse keeles" ja "Enam paremaks minna ei saa" eest.

Neljalt naiselt viis last

Nicholson on tuntud paadunud naistemehena, kes pole suutnud peret luua ja paikseks jääda. Ta on olnud abielus vaid korra, kuid tal on neljalt naiselt viis last. Abikaasa Sandra Knight tõi septembris 1963 ilmale tütar Jenniferi, kellest on saanud moekunstnik ja näitlejanna. Abielu lahutati 1968. 1970 kinkis näitlejanna Susan Anspach, kellega Nicholson mängis filmis "Viis lihtsat pala", Nicholsonile poja, kellele pandi nimeks Caleb Goddard. Taani supermodelli Winnie Hollmaniga on filmistaaril tütar Honey, näitlejanna Rebecca Broussardiga tütar Lorraine ja poeg Raymond. 17aastane Lorraine on mänginud juba mitmes filmis – näiteks "Printsessi päevikute" järjes printsess Lorraine’i ja "Superpuldis" noort Samanthat. Pikim suhe – 17 aastat – oli Nicholsonil "Perekond Addamsi" staari Anjelica Hustoniga.

1990ndate lõpus pani vanameister seltskonnaajakirjanduse kihisema, lüües "Twin Peaksi" tähelt Kyle MacLachlanilt üle kaunitar Lara Flynn Boyle’i. Paar kurameeris kaks aastat, kuid nagu Nicholsonil tavaks, läks romaan hingusele.

"Ma ei kavatsegi siin istuda ja jätta muljet, et ma pole suurema osa elust kelm olnud," tunnistas näitleja kolme aasta taguses intervjuus. Oma rehkenduste järgi on ta tippajal maganud 2000 naisega. "Igas vanuses. Nende emadega... mõnel oli ema kaasas." Nüüd tunnistab legendaarne naistemurdja, et tema tantsud on tantsitud. "Ma lihtsalt ei suuda enam. Ja kui suudan, siis peab mu vastas olema tõeliselt hea tantsija."

Kardab nikotiinisurma

Fännid teavad, et üksainus Nicholsoni kulmukergitus ütleb rohkem kui sada sõna. Filmistaar on tuntud selle poolest, et ei soovi intervjuusid anda. Ta võtab sõna peamiselt vaid oma uudisteoseid tutvustavatel pressikonverentsidel ning on hilisõhtustes jutušõudes haruharv külaline. "Näitleja juures on salapära oluline. Mida vähem inimesed sinust teavad, seda kergem on neid veenda, et oled keegi teine. See ongi minu töö."

Viimastel aastatel mängib Nicholson ainult valitud filmides. "Schmidti teekond" šokeeris uudse tegelaskujuga, elus pettunud vanamehenässiga, kuid Martin Scorsese Oscari filmis "Kahe tule vahel" oli Nicholson jälle oma ampluaas – halastamatu maffiaboss. Surma ta muuseas kardab, kuid pahvib ikkagi sigarette. "Oleksin nii rõõmus, kui ma ei suitsetaks. Mitmel põhjusel. Ma ei taha surra Cedars-Sinai hospidalis ja mõelda, et olin ma alles loll. Mees, kes tunneb surma ees säärast kabuhirmu, on oma tervise ise tuksi keeranud. Surelikkuse suhtes olen täielik jänespüks."

Jack Nicholsoni tuntumad filmid

"Väike õuduste pood" (1960)

"Easy Rider" ("Muretu rännumees", 1969)

"Viis lihtsat pala" (1970)

"Chinatown" (1974)

"Elukutse: reporter" (1975)

"Tommy" (1975)

"Lendas üle käopesa" (1975)

"Surmahotell" (1980)

"Postiljon helistab alati kaks korda" (1981)

"Helluse keeles" (1983)

"Prizzi perekonna au" (1985)

"Eastwicki nõiad" (1987)

"Batman" (1989)

"Kanged mehed" (1992)

"Hoffa" (1992)

"Marss ründab!" (1996)

"Enam paremaks minna ei saa" (1997)

"Schmidti teekond" (2002)

"Viharavi" (2003)

"Parem hilja kui mitte kunagi" (2003)

"Kahe tule vahel" (2006)

Tulekul krimikomöödia "The Bucket List" kahest vähihaigest mehest, kes põgenevad elust viimast võtma. Teises peaosas Morgan Freeman.