VIIRE VÄRVE EI PELGA: Näitlejanna Viire Valdma tunnistab, et võib vahel ka peeglisse vaatamata kodust välja minna. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
23. märts 2007, 00:00

Kevadmeik eelistab naturaalseid toone (4)

Rõhutamaks särtsakat ja kirjut riietust, tasub sel kevadel eelistada värsket ja võimalikult naturaalset jumestust. See ei tähenda meigikunstnik Elke Hundi sõnul mitte meigivaba nägu, vaid hoolikat timmimist.

Fibiti moepäevadel pani stilist Liisi Eesmaa Viire Valdmale selga lillemustrilise seeliku ning näitlejanna reipust ja nooruslikkust rõhutas ka vanapunane jakk.

"Viire on tugev karakter, ei löö millegi ees risti ette," kinnitab Liisi, et aktsendina sisse toodud kuldsed saapad ja vöö sobivad Viire-sugusele naisele väga hästi. Selle kevade hitiks ongi kuldse ja hõbedasega mängimine.

"Rõõm teada, et kaubamajadesse on ka vanaemadel asja," muigab Viire Valdma oma riietust takseerides.

Värviline Valdma

Liisi ütleb, et naturaalsus on moes nii meigis kui ka riietuses. "Naturaalne ei ole beež ja ilmetu," õpetab stilist. Naturaalsus tähendab looduslähedasi värve, mis võivad olla väga elavad ja samal ajal loomulikud.

"Värvide vastu pole mul midagi," ütleb Viire Valdma ise. "Värvidega mängin küll ja vastavalt vajadusele ka päris julgelt." Meigikunstnik Elke Hunt kannabki parasjagu Viire silmadele samblarohelist lauvärvi ja põski toonib päikesepuudriga. Ripsmed tõmbab Elke üle pruuni tušiga.

"Iga päev kasutan vaid ripsmetušši, ülejäänu jätan grimeerijate teha," eelistab Viire tavapäeval võimalikult vähe meiki. "Kui professionaal heade vahenditega meigib, võin ma ka ilma peeglisse vaatamata tööle minna," usub ta.

Elke tuletab meelde, et selle kevade meigitrend – naturaalsus – ei tähenda kindlasti, et jumestust üldse kasutama ei peaks. "Loomulikku, samas hoolitsetud meiki on aga kindlasti raskem teha," teab ta.

Beebiroosa Gerli

Stilist Gerly Tinn riietas lauljatar Gerli Padari seekord natuke ebaharilikult – roosasse. Tinn usub, et Gerli kannab roosa hästi välja, samuti on seda värvi hea kombineerida nii teksa kui ka klassikalise musta või isegi punasega.

Padar tunnistabki, et ise ta endale nii roosasid asju selga küll poleks pannud. "Ma olen suhteliselt konservatiivseks muutunud, ilmselt vanemaks saanud," naeratab lauljatar, kelle igapäevased lemmikud on must ja teksa. Riidekapis leidub siiski ka helesinist ja kuldset.

Riietusest tulenevalt värvib Elke ka Gerli huuled roosakaks. Tasakaalustamaks roosat riietust, ruuži ja huuleläiget, toonib laud aga hoopis pruuniks.

Vabal ajal lauljatar end meikida ei armasta, kuna peab töö pärast väga palju kosmeetikume kasutama. Kindlateks lemmikuteks on tal kujunenud profijumestuskreemid, mis sobivad ühtviisi hästi nii lavale kui ka telesse.

Moekunstnik Kirill Safonov on lauljatar Piret Järvisele selga pannud mereteemalised rõivad. Piret muigab, et tema enda maitse kohta on aga vähe kulinaid, kuigi triipe kannab ta meelsasti. Ka istub talle hästi poisiliku stiili kombineerimine naiselikuga. Seega on sinised põlvpüksid talle väga meeltmööda.

Meigi koha pealt on Piret Viire ja Gerliga sama meelt – kõige parem on olla üldse ilma meigita. Kuigi Piret ise eelistaks naturaalset jumestust, värvib Elke ta laud julgelt valgeks, ja see toob hästi esile neiu sinised silmad. Päikesepuuder ja roosa põsepuna rõhutavad aga Pireti tütarlapselikkust.

Päevitunud naha lips on läbi

Sellel kevadel on moes hele klaar matt jume, päevitunud ja läikiv nahk aga mitte. Jumestuskreem peab olema loomulik, märkamatu, õhukese koostisega.

Kui eelmisel kevadel oli väga moes nn värvitu meik, siis see kevad toob puhtad, säravad, lõbusad, pastelsed toonid. Värvidest eelistatumad on must, valge, sinine, kuld ja hõbe. Samas on ka roheline, roosa, ploomililla ja punane toonid, mida võib julgelt kasutada. Eelmise kevade mustale lainerile on sel kevadel lisandunud natuke värskem hõbedane lainer. Mustaks värvitakse nii ülemised kui ka alumised ripsmed.

Põsepuna on mahe ja neutraalne. Huulepulk kas tagasihoidlik ja nahatooni (beež, korall) või hoopis erk, näiteks punane. Huuleläiked on samuti väga moes ja huulepliiats endiselt out.

Selle hooaja suur hitt, kulla ja hõbeda miksimine, tähendab jumestuses sama, mis riietuses. Meikarid mängivadki erinevate värvidega. Võimalus värve kasutada on meeletult suur."

Roosikrantsi ilusalongi kosmeetik Kady Altdorf