VIDEO VALMIS: anne on saanud valmis uue seksika muusikavideo loole «Shiny lights». Varsti saab seda näha MTV kanalil, ning kui hästi läheb, murrab laul sisse ka Saksamaa muusikaturule. Vähemalt nii on Jannel ja produtent Peter Rossil plaanis.
Inimesed
1. märts 2007, 00:00

Janne hakkab verivärske videoga Saksamaad vallutama (45)

Endisest menukast tüdrukutebändist Nexus pärit blond kaunitar Janne on aasta aega töötanud oma uue singli "Shiny lights" kallal. Nüüd on loole valmis ka video, mille produtsent Peter Ross plaanib saata Saksamaa muusikaturule ning MTV Baltic kanalile.

"Tegime Myspace leheküljel küsitluse ja Saksamaa publik andis sellele loole kõige enam hääli. Seega otsustasimegi videosse võtta just selle loo," selgitab produtsent Peter Ross.

"Meil oli väga hea ja kannatlik tiim. Video tegemine võttis XL Stuudios aega 24 tundi ja tegelikult sellest ajast jäi veidi puudu. Oleks tahtnud veel mõned kaadrid teha," ütleb Janne. Produtsent lisab, et materjali oli palju ja nad valisid välja kõige paremad palad. "Meil jäi kolm linti veel üle."

Režissööritöö tegi Ants Martin Vahur. Kaasa löövad nappides kostüümides Egoisti tantsutüdrukud ja mustanahaline kitarrist James Wertz. "Tüdrukud tulid õhtul kella viieks kohale ja alles hommikul kell viis said nad tantsima hakata. 12 tundi ootasid, meik peal ja kostüümid seljas. Muud võtted võtsid nii kaua aega," kirjeldab Janne videoteo telgitaguseid.

Peter lisab, et kokku eriti ei hoitud. Tahtsid, et tulemus tuleks võimas. "Selge see, et Michael Jackson ja Mariah Carrey saavad endale kallimat videot lubada," naerab ta.

Videol on Janne kaadris suurte päikeseprillidega ja sõbrad-tuttavad, kes seda juba näinud, on toonud paralleele välismaiste muusikavideotega. "On öeldud, et näen välja nagu Britney Spears, Paris Hilton või Jessica Simpson. Isegi Madonnaga on võrreldud."

Muusikastiililt on uus singel Nexuse loomingust vägagi erinev. "Meil on sellel singlil ka huvitavad remixid. Klubiinimesed kõik teavad elavat klubilegendi Whril & Mayer, kes on teinud ühe remixi. Teise on teinud DJ Zack Morris. Me nimetame seda muusikastiili space beat," räägib Janne.

Saksamaale staariks? Miks mitte, kui õnne on!

Saksamaa muusikaturule ja staaritaevasse kihutas esmalt aastal 2003 Vanilla Ninja, seejärel Marek Sadam ja eksninja Maarja Kivi. Neil kõigil õnnestus seal publikule silma jääda ja – kel vähem, kel rohkem – ka plaate müüa.

Endise bändi N-Euro sarviksoenguga solist Marek Sadam läks möödunud aastal Saksamaa muusikaturule ja teda kroonis kohe edu. Kui esimene üleeuroopaline singel "Noise" jõudis näiteks Saksamaal saja müüduma seas 66. kohale, siis Sadami uusversioon kunagisest Bad Boys Blue menulaulust "Lover On The Line" platseerus 35. nädalal kohale number 31.

Mida arvab Marek Janne Saksamaale minekust? "Ma kahjuks ei tunne teda inimesena ega ole teda ka laval näinud, aga ma usun, et kõik on võimalik – kui iseendasse uskuda," arutleb Sadam. "Ja – ülbeks ei tohi minna! Minu kogemus näitab seda, et kõigepealt peab olema tahtmist ja usku ja õnne. Siis on kõik võimalik. Ise peab kõvasti tööd tegema. Ei ole ainult produtsendi tehtud töö. Artist peab ka vaeva nägema.

Eestis on kerge olla superstaar, aga seal on konkurents ikka meeletu. Hea on, kui artist saab endale väljakutse esitada ja minna Eestis kaugemale. Siin on lihtne kõigi kallal möliseda ja superstaar olla."

2003. aastal Eurovisioni Eesti eelvoorus Sven Lõhmuse looga silma paistnud tüdrukutebänd Vanilla Ninja kihutas sama aasta sügisel Saksamaale. Neiud andsid seal edukalt välja kolm albumit (kaks koostöös David Brandesega ja ühe EMIga) ja sõitsid esinedes mööda Saksamaad ringi. Nüüd on ninjad kodumail tagasi, sest nende sõnul loobib üks sakslane neile kaikaid kodarasse ja neil pole mingit isu seal enam laulda. Vanilla Ninja Katrin Siska: "Et Saksamaal läbi lüüa, on vaja õigel ajal õiges kohas olla ja õiget asja teha. Samuti on vaja õigeid inimesi ja tohutut tahet. Siis kõik toimib. Meil on praegu Saksamaaga suhted jahedad. Meil pole soovi ega võimalust sinna praegu minna. Aga see ei ole ka ainus koht, kuhu minna."

Endine Nexus: "Tuult tiibadesse, Janne!"

Nexuse Helen: "Janne on mulle veidi oma unistustest rääkinud. Ma loodan, et tal läheb hästi. Muidugi on see õnne värk, kas sul õnnestub seal kellelegi silma jääda ja kas keegi juhtub kuulma ja nägema su andekust. Mina käin praegu Balti meedia- ja filmikoolis, aitan Missy Ellioti kontserti korraldada ning laulan bändis No Limits."

Nexuse Merka: "Mina soovin tuult tiibadesse. Välismaal võib minna õnneks, aga võib ka jääda vähese kogemuse taha toppama. Igal juhul on vahva, et Janne proovib. Kes ei proovi, see ei saavuta kindlasti midagi. Minu plaanid on ikka seotud Eestimaaga. Kirjutan praegu lugusid."