NUTIKAS REET: «Sageli nõuab olemasolevale kleidile uue näo leiutamine suurematki nutikust kui uue tualeti väljamõtlemine,» tunnustab disainer Reet Aus teletähe elutervet lähenemist.
Inimesed
27. veebruar 2007, 00:00

Reet Oja käis sama kleidiga kolmel vastuvõtul (8)

Aastatel 2003, 2005 ja 2006 presidendi vastuvõtul ühte ja sama musta õhtukleiti erinevate lisanditega värskendanud teletäht Reet Oja ei mõista, miks peaks igaks pidulikuks sündmuseks eraldi tualeti tellima, et see pärast lihtsalt kappi seisma jätta.

"Olen säästliku mõtteviisi pooldaja," kinnitab Oja. "Mulle väga meeldis, et proua Halonen kasutas tänavusel vastuvõtul 2004. aasta kostüümi," tunnustab Reet Oja Soome presidendi praktilist meelt.

Samasuguseid eluterveid näiteid leiab aga siitpoolt Soome lahtegi. Nii kandsid teist aastat järjest presidendi vastuvõtul sama imekena tualetti Euroopa Parlamendi saadik Siiri Oviir ja Maie Kaasik. Täiesti tervitatav on terve mõistuse piiresse mahtuv kleidivalik, tunnustasid moegurud julgeid naisi eilses SL Õhtulehes.

Ei põlgaks ka praegu selga tõmmata

Reet Oja sel aastal küll vastuvõtul ei viibinud, kuid varem on ta olnud omamoodi suunanäitajaks teistele daamidele. Nimelt Reet on üks väheseid prominente, kes on julgenud presidendi vastuvõtul ühte ja sama kleiti kanda lausa kolmel korral. Aastal 2003 kandis Reet musta kleiti tumeda pika jakiga, kaks aastat hiljem kaunistas sama kleiti hoopis kärtsudes toonides jakk. Mullu oli Reet selle välja vahetanud tagasihoidliku boolero-jakikese vastu.

"Ma väga täpselt ei mäleta, aga oli vist küll üks pikk must kleit, mida armastasin kasutada," meenub Reedale.

"Kleiditeema ei ole mulle nii väga oluline. Ma pole seda, mis mul seljas, kunagi esmatähtsaks pidanud," lisab ta. Reet on iga kord komplekti värskendanud erinevate lisanditega nii nutikalt, et alles tähelepanelikul vaatlemisel on võimalik aru saada, et kleit tuleb kahtlaselt tuttav ette. Jakkide valimisel on Reet kasutanud ka moekunstnike abi.

Pikk kergelt küütlevast mustast kangast õhtukleit ise on juba nii vana, et Reedal on selle päritolu meelde tuletamisega raskusi. Viimaks meenub talle, et tegu on Althea kaubamärgi autori Tea Pilveti loominguga. Teletäht ei põlgaks ka praegu teda aastaid truult teeninud rõivast pidulikul puhul selga tõmmata.

"Olen säästliku mõtteviisi pooldaja," märgib ta. Tema meelest pole mingit mõtet tellida igaks pidulikuks puhuks eri kostüümi, et see viimaks lihtsalt seisma jääks.

Reet Aus tunnustab Reet Oja ökoloogilist moestiili

Muide, Reeda lemmikmoelooja on nimekaim Reet Aus, kes viimasel ajal tuntust kogunud just rõivaste taaskasutust propageeriva moeliiniga. "Mulle väga meeldib see ökoloogiline moestiil, mida ta viljeleb," tunnustab teletäht oma nimekaimu. Just Reet Ausi tehtud on ka fuksiaroosa jakk, mis ilmestas Oja tualetti 2005. aastal.

"Reet Oja lähenemine, et sul on üks baaskleit, on minu meelest igati mõistlik," kiidab ka Reet Aus oma nimekaimu. Reeda meelest nõuab olemasolevale kleidile uue näo leiutamine suuremat nutikust kui uue tualeti väljamõtlemine.

Aus kinnitab, et daamid pöörduvad sellise palvega tema poole juba päris sagedasti ja valehäbita. Alati ei pea välja nuputama uusi lisandeid, vaid vana kleidi kangast saab teha ka päris uue kleidi. On juhtunud, et Reeda juurde tullakse, kaenlas kleit, mida kandis juba tellija vanaema. "Minu meelest on see trend viimasel ajal tõusmas, eriti just viimase aasta jooksul," arvab Reet Aus. "Näiteks kolm aastat tagasi sellise jutuga minu juurde naljalt ei tuldud."

Vabandus

Eilses lehes nimetasime Chalice’i kaaslast Evelin Kuusikut Hannaliisa Uusmaks. Palume kõigilt asjaosalistelt vabandust.

SL Õhtuleht