KÕIGE KALLIM: Kersti Kreismannist kui ideaalvanaemast räägitakse legende. Kui Aliis koos isa Andres Raagiga lavale ema ja vanaema õnnitlema astusid, välgatas sünnipäevalapse silmanurgas väike pisar.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
31. jaanuar 2007, 00:00

Juubilar Kersti Kreismann kätles õnnitlejatega poolteist tundi (8)

Nii nagu näitlejanna Kersti Kreismanni juubelietenduses jaanuari viimasel pühapäeval kohtusid kaks tegelast pärast paarikümneaastast vaheaega, nõnda kohtusid ka paljud juubilari õnnitlema tulnud üle hulga aastate. Eesti Draamateatri suur saal oli päevakangelanna austajatest pungil.

Näiteks olid Tallinna-tee jalge alla võtnud Kersti klassiõed Kilingi-Nõmme kooli päevilt, ja seda koos nende klassijuhataja Virve Martojaga.

Esimeste õnnitlejate seas pärast Brian Frieli «Järelmängu» etendust olid kultuuriminister Raivo Palmaru, teatri- ja näitlejateliit ning Kersti näitlejast poeg Andres Raag koos tütar Aliisiga.

Sünnipäevalapse sõnul oli peagi 90. sünnipäeva tähistav Laine Mesikäpp pikka õnnitlejate rivi vaadates päris imestunud. «Jah, kätlemine venis poolteise tunni pikkuseks,» tunnistas Kreismann ka ise naerdes. «Aga mul on sellest õhtust vaid kõige paremad mälestused ja muljed. Esiteks kohtasin ma seal palju toredaid inimesi, keda juba aastaid polnud näinud. Kokku said ka paljud näitlejad eri teatritest ja eri lendudest, keda juba töö väga tihti kokku ei vii. Ja inimesed ise olid nii rõõmsad ja heatahtlikud. Nii et haruldaselt tore ja südamlik pidu,» kiidab juubilar nii oma külalisi kui ka peo korraldajaid.

Sünnipäevakinkidest nimetab ta ennekõike huvitavaid ja häid raamatuid, samuti heliplaate ja ehteid.

«Ega ma täpselt teagi, mis kellani pidu kestis, sest päris lõpuni ma ei olnud,» naerab sarmikas ja nooruslik Kersti Kreismann.