ELEGANTNE JA SKANDAALNE: Ehkki kauni Caroline’i kolm abielu on põhjustanud Monacos ohtralt skandaale, jääb ta kõvasti alla oma nooremale õele Stephanie’le, kes on oma kahe turvamehega saanud kolm last. 41aastasel Stephanie’l on olnud armulugu abielus elevanditaltsutajaga, 2003. aastal sõlmitud abielu trapetsi­artistiga on aga otsas.
Inimesed
23. jaanuar 2007, 00:00

šoki­printsess Caroline (6)

Täna täitub 50 eluaastat Monaco printsessil Caroline’il, kes oma armulugudega on põhjustanud skandaale ja tundnud küllaga südamevalu.

Esimest korda läks Caroline mehele 21aastasena Monaco lossi aias. Vanima lapse väl­javalitu polnud vürst Rainier’le ja vürstinna Grace’ile sugugi meele järele. Philippe Junot oli Sorbonne’i haridusega Caroline’ist 17 aastat vanem Pariisi playboy.

Paarile ei ennustatud pikka õnneaega – ja kaks aastat hiljem oligi abielu lõhki. Caroline süüdistas meest truudusetuses. Junot omakorda väitis, et abielu oli purustanud hoopis tema kaasa tiivaripsutus ning Rainier’ ja Grace’i pidev sekkumine. Usutakse, et Caroline kahetses meheleminekut juba enne laulatust. Ta on öelnud: «Kõik käis nii ruttu. Inimesed olid ju minu pulmi oodanud sestsaadik, kui ma alles väike tüdruk olin.»

Skandaal tegi Junot’ maailmakuulsaks, ta sai panganduses jala ukse vahele ja abiellus hiljem rootslannaga. Kui Caroline ja Junot 1980ndate keskpaigas kohtusid, olid omaaegsed tülid unustatud ning nad suutsid sõbralikult juttu ajada. Vürst nägi aastaid ränka vaeva, et Caroline’i abielu tühistataks. Pika palumise peale kuulutaski katoliku kirik tema esimese liidu alles 1992. aastal kehtetuks.

Teine abikaasa Stefano Casiraghi hukkus 30aastaselt

Brünett printsess oli silmapaistev iludus, kes nautis seltskondlikku elu. Kuid Caroline’i ei saanud vabadust kaua nautida. 1982 hukkus tema ema autoõnnetuses. Monacot tabas lein. Kas käänulisel mägiteel kurvist välja paisanud autot juhtis kunagine Hollywoodi staar Grace või tema noorem tütar Stephanie, pole tänini päris kindel. Murest murtud Caroline pidi ema esindusrolli enda peale võtma, elunautijast sai kohusetundlik tütar.

Mõistagi ei jäänud seltskonnakaunitar üksi. Peatselt nähti tema kõrval Itaalia naftaperekonna võsukest Stefano Casiraghit, kes oli Caroline’ist kolm aastat noorem. Kuulu järgi oli Stefano tulnud Monacosse kindla sooviga endale rikas naine leida. Pruudiotsinguil komistas ta õige suure ämbri otsa, tehes abielu­ette­panku Ameerika prostituudile, kes oli araabia jõukuri ülalpeetav. Kui naine oma tegelikku ametit tunnistas, tegi Stefano kähku minekut. Kättemaksuks aga sattus ta kõrgklassi lõbunaise memuaaridesse.

Tulipäine ärimees polnud mona­colastele meeltmööda. Kuid nagu ikka, tegi Caroline täpselt seda, mida tahtis. Tsiviilabielu sõlmiti 1983. aasta jõulude paiku. Kuna pulmadest anti teada napilt enne nende pidamist, tekkisid sahinad, et Caroline ootab beebit. Ning 8. juunil 1983 nägigi ilmavalgust tema ja Stefano esiklaps, poeg Andrea Albert Pierre. Nime sai poeg Stefano õnnetult hukkunud lapsepõlvesõbra järgi.

Kolm aastat hiljem kinkis Caroline Andreale õekese, kellele pandi Rainier’ ema järgi nimeks Charlotte Marie Pomeline. Aasta hiljem sündis Pierre Rainier Stefano. Kolme lapsega pere õnn tundus pilvitu. Ent stabiilsust ei jätkunud kauaks. 1990. aasta novembris sai tulihingeline sportlane Stefano mootorpaadirallil surma, olles vaid 30aastane.

Salajane armulugu Hannoveri printsiga

Lesk taandus lastega Prantsusmaale. Pere elas üürivillas aastaid. Caroline’i käis lohutamas ammune sõber, Ingrid Bergmani ja režissöör Roberto Rossellini poeg Roberto juunior. Ta mängis lastega ning lahutas ka nende ema meelt. Monaco ootas uudist kihlumisest, kuid seda ei tulnud.

Caroline leidis uue trööstija, endast paar aastat noorema Prantsuse filmitähe Vincent Lindo­ni. Mehel oli seljataga kihlus Jacques Chiraci tütre Claude’iga, kuid pulmi ei järgnenud. Caroline’iga veetis Lindon Saint Remy maakodus õdusaid perekeskseid päevi. Lapsed jumaldasid Vincent’i – kuulu järgi rohkemgi kui Caroli­ne. Küllap seetõttu suhe puruneski.

Caroline’i praegune abielu sai alguse üsnagi pikantselt. Leinaajal pakkus talle hingetuge jõukas Šveitsi šokolaaditööstuse pärijanna Chantal Hochul, Hannoveri printsi Ernst-Augusti naine ning kahe lapse ema. Paar oli abiellunud 1981 ning nende pojad olid Caroline’i lastele vanuse poolest sobivad mängukaaslased. Caroline tundis printsi mitmekümne aasta tagustest õpingutest Inglismaal. Kuid tihe suhtlus viis armuleegi süttimiseni. Paarike sõitis Louise Grimaldi ja E. Hannoveri nime all salaja Taisse, ent romantilisele puhkusereisile järgnes mõõn. Ernst naasis oma seadusliku abikaasa juurde, ent ei loobunud ka Caroline’ist. Saatuse iroonia: just Ernst oli olnud aastaid tagasi vürstinna Grace’i eelistatud kavaler toona teismelisele Caroline’ile.

Saksa vürst tundus Monacole vastuvõetamatu peigmehekandidaat. Nad uskusid, et katoliku kirik ei nõustuks Ernsti abielu tühistamisega. Caroline elas seda väga rängalt üle. Tema tervis hakkas streikima ning juuksed langesid välja. 1996. aasta fotodel on näha poisipeaga kaamet naist, kelle põsed on lohku vajunud.

Kuid novembris 1997 sai Ernst tsiviillahutuse ja ka katoliku kirik kuulutas tema esimese abielu õigustühiseks. Caroline laulatati oma 42. sünnipäeval Monaco lossis. Temast sai Hannoveri printsess, vürstisuguvõsa esimene kuningliku tiitliga liige. Pulmi kiirus­tas tagant uus ilmakodanik. Ca­ro­line’i neljas laps, pisiprintsess Alexandra sündis juunis 1999.

Kas tulevane riigipea?

Abielu on varjutanud Ernst-Augusti napsilembus ja keevaline iseloom. 1998. aastal lõi ta teleoperaatori ninaluu vihmavarjuga puruks, kaks aastat hiljem läks kaklema Kenya diskosaali omanikuga, tekitades talle ränki vigastusi. 2000. aastal avaldati foto, kus sinivereline Ernst Hannoveris EXPO näitusel Türgi paviljoni seina vastu urineerib. Türgi saatkond süüdistas printsi türklaste solvamises, too kaebas foto avaldanud ajakirja Bild kohtusse ja sai valurahaks ligi 34 000 eurot.

3. aprillil 2005 viidi prints haiglasse ägeda kõhunäärmepõletikuga. Järgmisel päeval – päev enne oma äia vürst Rainier’ surma – langes ta koomasse. 8. aprillil teatati, et prints on koomast välja tulnud, kuid seisund on tõsine. Kuid Ernst paranes. Aasta tagasi levisid kuulujutud, et 49aastane Caroline ootab viiendat last, ent kuulujuttudeks need jäidki.

Kuna Rainier’ surma järel Monaco riigiohjad üle võtnud Caroline’i noorem vend vürst Albert on endiselt vallaline ning tal on vaid kaks ebaseaduslikku last, pole välistatud, et tänasest juubilarist saab ühel päeval teine valitsev vürstinna Monaco ajaloos. Tema eelkäijale Louise-Hippolyte Grimaldile kuulus see tiitel aastal 1731 vaid paar kuud.

Caroline’i võsukesed naudivad luksuslikku seltsielu

Caroline’i ja Stefano Casiraghi kolm järeltulijat on Euroopa ühed ihaldusväärseimad vallalised noored. Vendade Andrea ja Pierre’iga võrreldes on enim kõneainet põhjustanud 20aastane Charlotte, kes meenutab väga noort Caroline’i, kuid kelle sarmi on võrreldud tema vanaema, legendaarse filmidiiva Grace Kellyga.

Pisitütrele ei antud ema soovil tiitlit, et ta saaks elada normaalset elu. Charlotte’ist on saanud enesekindel noor daam, kes naudib seltskonnaelu ning eelistab Chaneli moemaja toodangut. Ta jumaldab hobuseid ning on näidanud end osava ratsasportlasena. Viimasel ajal on Caroline’i kõrval nähtud rikka Brüsseli advokaadi poega Felix Wincklerit, kellega ta tutvus Pariisis õppides.

Charlotte’ist kaks aastat vanem Andrea on samuti tuntud hea välimuse ja spordilembuse poolest. Ta ratsutab, suusatab, mängib jalgpalli, aga ka kitarri. Andrea õpib parajasti Pariisi Ameerika ülikoolis visuaalseid kunste ja rahvusvahelist poliitikat. Sügisel 20aastaseks saav Pierre õpib Milanos majandusteadust ning naudib kõmulehtede andmeil külluslikku seltskonnaelu. Aeg-ajalt ilmub temast fotosid kohalike kõmukaunitaride ja modellidega. Usutakse, et Pierre võtab üle ärimehest isa firmad, mida Stefano Casiraghi surmast saadik on juhtinud tolle vend Marco Casiraghi.

SLÕL